Depresja

1
rżnij glebę
i pij

alkohol poluzuje wnyki
zawitają pysznejsze męki

aż przebijesz się
z drugiej strony

inne miejsce
nowy człowiek
Intelektualista - to człowiek mówiący zawile o rzeczach prostych; artysta - to człowiek mówiący prosto o rzeczach zawiłych.
Buk

Depresja

3
zmieniałem! nie wiem co jest :)
Intelektualista - to człowiek mówiący zawile o rzeczach prostych; artysta - to człowiek mówiący prosto o rzeczach zawiłych.
Buk

Depresja

4
Przewrotnie z tym tytułem :) pierwsza cząstka, w drugiej czytam bez drugiego wersu łącząc z pierwszym trzeciej cząstki, a drugi z trzeciej łączę z
pierwszym z czwartej, nowy człowiek jako puenta, kurcze ale zamieszałem :D
Nie ma rzeczy bar­dziej niewiary­god­nej od rzeczywistości.

Depresja

5
Rumcajs pisze: Przewrotnie z tym tytułem :) pierwsza cząstka, w drugiej czytam bez drugiego wersu łącząc z pierwszym trzeciej cząstki, a drugi z trzeciej łączę z
pierwszym z czwartej, nowy człowiek jako puenta, kurcze ale zamieszałem :D
Głodnemu chleb na myśli :)
Buk

Depresja

7
Rumcajs pisze: A jaki facet szkockiej nie lubi :) ale bez takiego przebicia :wink: czy przepicia, jak tam komu.
Akurat to nie szkocka, ta z "zapachu kobiety" :). Pozdrawiam.
Buk

Depresja

9
Pisałem o depresji - ( stan w którym jesteś już na dnie) Alkohol ( depresant- pogłębiający to dno...) jest tu czymś w rodzaju narzędzia do kopania w Ziemi. Więc jak nadal będziesz kopał w końcu się przebijesz przez dno z drugiej strony na powierzchnię.
Buk

Depresja

10
huri75 pisze: Pisałem o depresji - ( stan w którym jesteś już na dnie) Alkohol ( depresant- pogłębiający to dno...) jest tu czymś w rodzaju narzędzia do kopania w Ziemi. Więc jak nadal będziesz kopał w końcu się przebijesz przez dno z drugiej strony na powierzchnię.
Tak odczytałem, a przewrotny tytuł, bo depresja to stan chorobowy i nie zawsze ma coś wspólnego z alkoholem, ale i też nazwa odnosząca się do terenu leżącego poniżej morza, z tym przebijaniem to trafiłeś tylko w tym wypadku człowiek przebija się przez siebie, by się stać na nowo.
Nie ma rzeczy bar­dziej niewiary­god­nej od rzeczywistości.

Depresja

11
Tak dokładnie, sam przez to przechodziłem.
Buk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”