Suką być

1
Już nie targasz mnie za włosy,

Już nie gardzisz tak jak kiedyś,

Już Cię nie ma, panie mój...

Komu więc mam teraz służyć?

Suka. Twoja. Już niczyja...

A więc, pluję na twe imię!

Już nie będę się poniżać.

Każdą cząstką nienawiści

Godność odbuduję!

Teraz jestem złą kobietą....

Suką na zupełnie innych warunkach!

2
Zbyt dużo tutaj sztampowych rozwiązań. Zbyt banalanie. Choć lubie prosto, to tego w rzadnym wypadku nie kupuję. Pozdrawiam Anya:)

[ Dodano: Czw 28 Maj, 2009 ]
omg co za wtopa:D oczywiście że w "Żadnym":D moje roztrzepanie nie ma granic;)

pozdrawiam
`gdzie jest granica co wolno i co warto`

3
Przykro mi ale mało w tej poezji poetyckości... Nie przemówiło to do mnie. Ale nie zniechęcaj się. To tylko moje zdanie.

Pozdrawiam serdecznie
"Stąpaj ostrożnie,

Stąpasz po marzeniach..."

4
nie tylko Twoje, Atreusie. Mnie też się nie podoba. Dobre, moim zdaniem, jest jedynie:
Teraz jestem złą kobietą....

Suką na zupełnie innych warunkach!
gdyby nie ten czterokropek.
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

5
No cóż, nie umiem pisać jak Wy.

Rysunek wychodzi mi lepiej niż pisanie, a więc skupię się na czymś innym niż poezja.

A jeśli mogę dodać coś do wiersza, to przyznaje, że nie udał się. Dostałam myślotoku przez pewną osobę i nie wyszło jak powinno.

6
Było. Np. p.Chylińska coś bardzo podobnego śpiewała, a przed nią pewnie wielu innych.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

7
Teksty Chylińskiej znam na pamięć, ale nie sugerowałam się jej piosenką "Suka" bo znam każde słowo w tym utworze. A plagiatów nie robie.

Tekst się odnosi do mnie, jest mój i nie musi się nikomu podobać.

8
Hmmm... Jeśli to taki tekst wybitnie "szufladkowy" to często ma on dla nas wymiar wyjątkowy i innym może się nie spodobać... Co nie zmienia faktu że dla nas akurat jest cenny. Mi nie spodobało się totalnie. Ale już napisałem więc powtarzać się nie będę.
"Stąpaj ostrożnie,

Stąpasz po marzeniach..."

9
Nie oskarżam, ani nie oskarżałem Cię o plagiat w ścisłym znaczeniu (gdzieżby tam!).

Miałem na myśli raczej to, że przekaz i forma piosenki i Twojego wiersza są bardzo do siebe zbliżone.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

10
poza tym czytanie wierszy, to jak zdobywanie doświadczenia w walce. Nie powtarzasz cudzych strategii, ale tworzysz swój styl, który tak na prawdę jest hybrydą tego, co poznałaś z wierszy i tego co poznałaś w swoim życiu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”