16

Latest post of the previous page:

Rubia pisze:Chodzi tylko o to, żeby się nie wyłożyć na kwestiach dość podstawowych, które ludziom żyjącym w innym kraju są doskonale znane z autopsji...
No właśnie, o to chodzi. A żeby takich błędów unikać mamy do wyboru dwie opcje:
a) nie pisać o innych krajach (co uważam za mocno ograniczające)
b) mieszkać tam dwa lata i zasymilować się z tubylcami (co uważam za jeszcze bardziej kłopotliwe i na dodatek mało efektywne, bo trzeba lat)

Stąd potrzeba researchu, a że nie znam obcych języków w stopniu wystarczającym, aby rozmawiać z obcokrajowcami - szukałam osób, które posiadają takie umiejętności, czas i chęć aby za odpowiednią gratyfikacją przygotować konkretny zestaw informacji :)

18
Ja również nie pogardziłbym linkiem. Może wreszcie ruszyłbym ten turecki tekst, który czeka na lepsze czasy.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

19
No i właśnie jest problem, gdyż forum zostało zasypane straszliwą ilością spamu i praktycznie już nie funkcjonuje. Trzeba się w każdej kategorii przekopywać do najstarszych tematów. I, oczywiście, nie ma kogo zapytać :(

http://turkiye.phorum.pl/index.php

Poza tym, jest na Fb strona Turczynki - czasem trafiają się ciekawe wpisy. Dziewczyny wrzucają też linki do własnych blogów.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak pisać?”