16

Latest post of the previous page:

Chii pisze:A czy opinie ludzi z forów nie są średnio-pewne?
To zabrzmi dziwnie, ale wery to nie jest zwykłe forum. :mrgreen:

PS. Kaligrafia dalekowschodnia jest... dziwna. ;P

17
Chii, właśnie dlatego, że to forma nie tak mocno wymagająca zbieram opinię nie tylko superekstrawypasionych znawców (jakich i tu nie brakuje). Nie chciałam Cię urazić, żeby nie było niedomówień, czasem doszukuję się podtekstów i aluzji tam, gdzie ich nie ma. ;) A to, że nikt mi pod nos nic nie da wiem od dawna.
Naprawdę, opinię ludzi, którzy lubią przedstawienia, próbowali sami robić coś w kierunku pisania takowych lub nawet występowania, są dla mnie na wagę złota- nawet, jeśli teraz tego nie wykorzystam, to na przyszłość- lubię dużo wiedzieć z różnych źródeł.
Uważam, że Twoje posty też dużo mi dadzą, także WIELKIE DZIĘKI (to nie ironia). :D Ja uznaję, że pomoc dostałam, prztyczka w nos malutkiego też ;) i jest ok. Trochę więcej mam motywacji.
Seprioth, święta racja, to nie jest zwykłe forum ;D. Za wiele mi daje, bym śmiała je tak nazwać.

OGROMNE DZIĘKUJĘ DLA KAŻDEGO, KTO ZECHCIAŁ DAĆ MI JAKIEŚ WSKAZÓWKI, I TO ZARÓWNO TE Z POZYCJI CZYTELNIKA/WIDZA, JAK I TWÓRCY. DZIĘKUJĘ BARDZOBARDZOBARDZO...BARDZO.

Chętnie przyjmę kolejne, jeśli komuś coś wpadnie jeszcze do głowy (chociaż z tym, co mam jest już cudnie).

PS. W moim grajdołku nie ma Empika (Empiku?). :<
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." - Margarita Laux-Antille

18
szatynka95 pisze:PS. W moim grajdołku nie ma Empika (Empiku?). :<
Jeśli chcesz Dialog, mają opcję prenumeraty. Jeden numer kosztował (kosztuje nadal?) 9 zł. Jest wspomagany przez Bibliotekę Narodową, więc jeśli masz w pobliżu jakiś jej oddział, to na pewno tam mają. Polecam też opcję allegro. Księgarnie z pozycjami uniwersyteckimi mogą mieć go u siebie, tak samo jak niektóre duże Matrasy.

Jeśli chodzi o zawarte w nim dramaty, to ich zapis niekoniecznie może być pomocny dla początkującego, który chce pisać dla szkoły. Przedstawienie szkolne charakteryzuje się raczej klasyczną formą z bardziej rozbudowanymi didaskaliami, co w dużej części sztuk współczesnych jest ograniczone do minimum.
Dzwoń po posiłki!

19
Skoro niekoniecznie dla początkującego- skupię się na razie na czymś innym. Przyjdzie czas i na "Dialog".
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." - Margarita Laux-Antille
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak pisać?”