Latest post of the previous page:
Przypomina mi się film z Seanem Connery "Szukając siebie", gdzie bohater mówi (cytat z głowy): "Ci, którzy umieją pisać, piszą. Ci, którzy nie umieją, uczą innych, jak pisać"kamienna pisze:Spisek Pisarzy sobie daruj. Blog jest prowadzony przez osobę, której nie udało się wydać książki w tradycyjnym wydawnictwie i która przemądrzałym tonem wypowiada się na tematy, o których nie ma zielonego pojęcia, wielokrotnie wprowadzając naiwnych czytelników w błąd.Andy pisze: Dziwi mnie, że nikt nie wspomniał o poradnikach pisarskich. Na pewno są przydatne dla początkujących jako zestawienie zgrubnych zasad (i niektórych szczegółowych).
Ja mogę podać:
- Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika - Stephen King
- Spisek Pisarzy, http://spisekpisarzy.pl/

Co do rad, od siebie mogę dodać coś, co tutaj jeszcze nie padło - należy słuchać (czytanie opinii na forach podpinam pod "słuchanie"). Im mądrzejszego człowieka słuchasz, tym więcej się nauczysz. Mam tu na myśli szczególnie krytykę. Jeśli zamiarujesz pisać cokolwiek dla szerszego grona odbiorców, na pewno spotkasz się ze sporą ilością krytyki. Mam tu na myśli tę konstruktywną i merytoryczną.
Serio, jeżeli ktoś Ci powie, że Twojego tekstu nie da się czytać, to niekoniecznie może chcieć Cię zmieszać z błotem. Musisz dopuścić do umysłu myśl: "Może faktycznie tego nie da się czytać?".