16

Latest post of the previous page:

ciekawe bo moje telefony nigdy nie były ignorowane ;-) a dość prosto mogłam to weryfikować mieszkając ściana w ścianę z osobami do których ich wzywałam.
"Optymizm to obłęd dowodzenia, że wszystko jest dobrze kiedy nam się dzieje źle "

17
Pilif, prawie dobrze ale to nie tak; są sprawy o potencjalnie niskiej wykrywalności i takie gdzie statystyka zostanie podbita, np. jeśli zgłosisz że ukradziono Ci portfel to policjant za wszelką cenę będzie chciał Ci wmówić że zgubiłeś portfel a nie że Cię obrobiono- czemu? bo wykrywalność tego typu spraw jest jednocyfrowa

natomiast jeśli złapią Cię z 0,7 grama marihuany to wszyscy na komendzie są szczęśliwi- za jednym zamachem zostało wykryte przestępstwo, sprawca i ofiara, sprawa zostaje zamknięta ze znacznikiem 100% (widzisz kontrast w stosunku do kradzieży kieszonkowej) (korzyści są dla każdego: Ty widzisz, że zapłaciłeś za grama a twój dil dał Ci 0,7, statystyki wykrywalności puchną a funkcjonariusze którzy Cię złapali robią papierologię która zajmuje im od 3 do 5 godzin < w tym czasie mogliby patrolować ulice ale przecież złapali przestępcę>)

co do samego tematu; zgłoszenie morderstwa nie zostanie zignorowane, należy jednak liczyć się z faktem, że prędzej czy później zapukają do drzwi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”