17
Znasz taką zasadę: "bun, bo bunt"? Liczy się bunt i sprzeciw (zwykle bez znaczenia, ale ludzie dopasują wszystko co chcą do swych potrzeb). Problemy zaczynają się w momencie dorabiania ideologii do swojego buntu... Ale Król Głupców widać nie był dlań problemem... Może (ale mhhhhrokiem zawiało) sprzymierzeńcem?

Dodane po 4 godzinach 14 minutach:

Chciałem jeszcze kilka inspirujących mnie stron umieścić :)

Wiersze jednego z ciekawszych amerykańskich literatów

Strona tematyczna - Lovecrafcie

Prawdziwe źródło inspiracji :)

Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

18
Deviant

Genialna stronka, arty, wiersze, opowiadania, wszystko tu znajdziesz - od beznadziei po świetne prace : P

Ten.
Małe, żółte i kopie? Mała, żółta kopareczka.

19
Ninetongues, wielkie dziękuję za stronkę Zdzisława Beksińskiego!

Muszę przyznać, że dawno nie widziałem w sieci nic tak... tak... brak mi słowa, ale dla twórcy strony słowa uznania.

Cieszy, że wciąż są w sieci rzeczy nieodkryte, nie splamione chyleniem się świata kultury ku upadkowi...

A swoją drogą, ciekawe ile wykonanie czegoś takiego kosztuje?:)

20
ostatnio zaczelam szukac inspiracji w necie pare stron ktore polecacie juz widzialam ale niektore prawdziwe perełki poza tym szukam tez inspiracji na tym forum nie zebym chciala zrzynac czyjes pomysły ;) ale motywuje mnie zapał i natchnienie innych no i tyle tu porad i w ogole eh kmiotek jestem :)

23
Często najtrudniej wpaść na najprostsze rozwiązania, tak więc - google grafika, jako pytanie "fantasy art" - momentalnie znalazłem więcej inspirujących obrazków niż mogłem chcieć :D a co dziesiąta czy co dwudziesta strona zawierająca taki a nie inny obrazek okazuje się mieć interesującą mnie treść.
Nie pożądaj żony bliźniego swego... nadaremno.

Pesymista twierdzi, że wszystkie kobiety to nierządnice, optymista nie jest tego zdania, ale ma nadzieję.

/Julian Tuwim/

24
Obrazek
Mucha. Pamiętacie jak latała wam koło ucha?

Pod TYM linkiem opisane jest dość dokładnie, co z Wami zrobi, gdy nie będziecie już w stanie jej odgonić.

Dobre źródło do wszelkiej maści horrorów i podobnych. Myśle, że warte dodania, mimo że jest dość znane.

Smacznego ;)

25
Może polecicie jakieś strony gdzie można poczytać o dobrej literaturze?
http://orgiamysli.pl/
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

27
Przypomniałem sobie coś, co widziałem kilka miesięcy temu:

http://www.snotr.com/video/4667

To inspiruje zarówno w wymiarze pisarskim, jak i czysto ludzkim.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

29
Koleżanka podrzuciła mi takiego linka.
Całkiem fajny zbiór - może kogoś któraś myśl zainspiruje (albo da solidnego kopa ;) ).
http://www.joemonster.org/art/21039/Zna ... _o_pisaniu
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

30
Cytaty ciekawe, ale pokraczne tłumaczenia wypaczają sens.

"Próbuję przeżyć to, co ludzie pomijają" (Elmore Leonard) - powinno być: "Staram się opuszczać fragmenty, których ludzie nie czytają"

Vonnegut oczywiście powiedział, że czytelnik nie powinien uważać czasu za zmarnowany.

Orwell odradza używanie figur stylistycznych, które widzimy w druku często, a nie choć jeden raz.

31
http://www.youtube.com/user/DMRandomStuff?feature=watch

Tube Raiders (Urban Exploration). Uwielbiam chłopaków :) Znalazłam ich przez przypadek, szukając czegoś o podziemiach Poznania. Polecam :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”