z pamiętnika...

1
Zainspirowała mnie ostatnio tematyka napisania tekstu typu "Z pamiętnika gwiazdy". Chodzi mi tu konkretnie o muzyka. Jednak wiem, że jest to temat dość mocno oklepany, dlatego mam pytanie: jak sądzicie, da się coś z tego wykrzesać? Może macie jakieś pomysły, by nie był to kolejny banał. Jakieś ciekawe inspiracje?
pisanie i herbata - moje ukochane narkotyki...

2
No sama nie wiem... Szczególnie, że w dzisiejszych czasach powieści typu "Z pamiętnika gwiazdy" piszą same gwiazdy (przynajmniej teoretycznie same je piszą). Paris Hilton, Doda, Kinga Rusin i jakaś tam aktorka z "Plebanii"... Obłęd :F W dodatku istnieją też takie filmy, np. "Skazany na bluesa".

Poza tym musiałabyś coś wiedzieć na ten temat, jak naprawdę wygląda życie kogoś sławnego, itp.

Nie chcę Cię zniechęcać, próbuj, jeśli masz ochotę.

A co by mogło Cię zainspirować...? Chyba właśnie te książki o gwiazdach rzekomo przez nie napisane oraz filmy biograficzne.

3
pamiętnik z życia gwiazdy, który nie byłby banalny... hmm

Może pamiętnik z życia gwiazdy, która nie jest gwiazdą? Która sama sobie wkręciła... Wiesz, pamiętnik jest subiektywną formą... Mogą tam być pewne zamierzone sprzeczności, czyli ta "gwiazda" odbiera inaczej niż normalny człowiek pewne sytuacje.

Coś w stylu

"Miał piękny, orli nos i zadziornie podartą koszulę. Nęcił mnie, mówiąc "Idź sobie, mam żonę". Dobrze znam takich, oni wiedzą jak obrączka działa na kobiety..."

Rozumiesz, facet mówi "nie", a ona sobie wkręca że tak. On jest obskurnym menelem, ona myśli że to "niegrzeczny chłopiec".
I've got the lot to burn...

4
Zależy czy ta gwiazda robi coś ciekawego, czy tylko tańczy na lodzie. :)
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”