2
Nie do końca rozumiem o co ci chodzi. Rozwiń swoją wypowiedź chociaż o pobieżny opis tego co chodzi ci po głowie.

Chociaż według mnie wszystko zależy jak to przedstawisz i opiszesz. Wykonanie jest bardzo ważne. Możesz mieć genialny pomysł, a samym wykonaniem zrobisz z niego dno.

Wydaje mi się, że takie połączenie nie byłoby złe, jednak zależałoby od proporcji. Jeśli przesadzisz z tymi potworami, które robią "łaaaa" (?) to wyjdzie z tego komedia, nie kryminał, horror czy akcja.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

5
Można zrobić dobry miks książki telefonicznej, przepisu na zupę z pedałów rowerowych i alternatywy historycznej... kurde. Można wszystko.

Nie widzę sensu w zadawaniu tego typu pytań :twisted:

Po prostu napisz i zobacz, co wyjdzie ;)

6
EJ, CO JEST, KURCZę! Właśnie takie opowiadanie mam na ukończeniu! :evil: Czemu, jak tylko coś wymyślę, to zaraz okazuje się, że ktoś ma identyczny pomysł!?

Dodane po 52 sekundach:

EDIT: to znaczy, nie dosłownie takie samo, bo bez elementu horroru, ale jednak egzystencjalny noir na gazie, więc :evil:
"No! I must kill the demons" he shouted

The radio said "No, John. You are the demons"

And then John was a zombie.

7
A ja myślę, że to zupełny przypadek, bowiem nietrudno jest wymyślić opowiadanie w stylu połączonego kryminału i akcji, czy też tam horroru, łotewer. Stwierdził bym nawet, że takie dziwy powstają dosyć często. Niejedna już osoba coś takiego wymyśliła :wink: Co nie zmienia faktu, że można to zacząć pisać! A wywalenie prawie-gotowego jest jest decyzją złą :wink:

Ale co ja tam wiem...
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

8

EJ, CO JEST, KURCZę! Właśnie takie opowiadanie mam na ukończeniu! Czemu, jak tylko coś wymyślę, to zaraz okazuje się, że ktoś ma identyczny pomysł!?
To tylko potwierdza zasadę, że wszystko już było. :D

Myślę, że każdy gatunek da się połączyć, trzeba mieć tylko pomysł i umiejętności (swego czasu pisałam komedię o wampirach w scenerii s-f, co prawda umiejętności mi brak, ale opowiadanie powstało).
Szczęście nie jest zarezerwowane dla wybranych.

9
Na szczęście ja zjarałem, więc masz się czym wykazać. I zabieram się za coś, o czym tylko Wber wie. Muahaha. ha. :D
Bo lubię pisać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”