Potrzebuję pomocy, ponieważ skończyła mi się wena, i liczę, że okażecie trochę serca. Już tłumaczę, w czym tkwi mój problem.
Otóż bohaterka mojego cyklu, którego kawałek zamieściłam tu na forum, jest dhampirzycą, która pewnego dnia trafia do szkoły wampirów. Ostatnio skończyłam na tym, że przeglądała książkę o wampirach i trafiła na opis tej szkoły. I teraz właśnie nie wiem, jak ją opisać. To jest jakaś totalna masakra...
Bylibyście tak kochani i pomogli mi wymyślić jakiś w miarę normalny opis tej szkoły? Pomóżcie mi <robi maślane oczki> Liczę na waszą pomysłowość i z góry bardzo dziękuję.
2
Co to jest "dhampirzyca"?
Ja bym Ci nawet chętnie napisał ten fragment, ale potrzebuję trochę czasu i wtajemniczenia w temat. Jak coś to na PW pisz.
Ja bym Ci nawet chętnie napisał ten fragment, ale potrzebuję trochę czasu i wtajemniczenia w temat. Jak coś to na PW pisz.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.
4
+Serena pisze:Otóż bohaterka mojego cyklu, którego kawałek zamieściłam tu na forum, jest dhampirzycą, która pewnego dnia trafia do szkoły wampirów.
=Serena pisze:To jest jakaś totalna masakra...
Szczera prawda. Szkoła dla wampirów? Brzmi bardzo, ale to bardzo głupio...
Z innej beczki - ten pomysł ze szkołą wampirów wydaje mi się dziwnie znajomy, gdzieś o tym ostatnio czytałem. Pogrzeb w necie, bo może się okazać, że oryginalny pomysł wcale nie jest już oryginalny...
Wiesz, że dhampiry w folklorze prawie zawsze były płci męskiej, tak przy okazji?

Don't you hate people who... well, don't you just hate people?
5
no dla mnie też nieciekawie, ale kiedyś wpadłem na znacznie ciekawszy motyw w jakimś horrorze tv. młody wampir wpada przez przypadek na chatę starego wampira. miedzy nimi pojawia się relacja mistrz/uczeń. motyw jednak został porzucony przez twórców, więc nic tylko się za to brać.Mich'Ael pisze:Szkoła dla wampirów? Brzmi bardzo, ale to bardzo głupio...

Re: Proszę o pomoc - pilne!
7Jeżeli masz w planach zarabiać na pisaniu to sobie odpuść. Szczerze mówię.Serena pisze:Potrzebuję pomocy, ponieważ skończyła mi się wena, i liczę, że okażecie trochę serca.