W tle usłyszymy ścieżkę dźwiękową adekwatną do sytuacji. Dla przykładu: bohater przechadzający się po molo usłyszy szum morza i mewy. Scena walki - dynamiczny kawałek. Opowieść o duchach - niepokojący motyw.
Jeśli chciałbyś stworzyć własną grę, a potem rozesłać ją znajomym wystarczy, że wyślesz mi tekst opowiadania, a ja już zrobię z niego grę. Naturalnie twoje opowiadanie musi mieć przynajmniej kilka rozwidleń w fabule i przynajmniej dwa zakończenia. Możecie brać przykład ze mnie - wykorzystywać stare opowiadania, które dotychczas leżały na dnie szuflady.
Z projektu nie zamierzam czerpać żadnych korzyści. To nie jest oferta pracy dla storylinerów czy coś w tym stylu. Aplikacje zostaną umieszczone na forach z grami na urządzenia mobilne i będzie je można pobrać za darmo. Potem pojawią się na innych forach i serwisach, będą rozprzestrzeniać się jak wirus nie tylko w internecie, ale też poprzez bluetooth.

Projekt jest dla tych, którzy chcą sprawdzić się w tworzeniu wielowątkowych scenariuszy, budowaniu klimatycznych opisów, a może nawet dobieraniu odpowiedniej ścieżki dźwiękowej... dodam, że aplikacje działają nawet na najstarszych, czarno-białych wyświetlaczach telefonów. Każdy będzie mógł pobrać i przetestować.
W tym temacie możecie opisywać swoje pomysły na scenariusze jak i sugestie co do samego pomysłu i mechaniki gry.