Potrzebne informacje do opowiadania

1
Jeśli zły dział, to z góry przepraszam.

Otóż chcę napisać pewne opowiadanie. Potrzebne mi są do tego podstawowe informacje na temat Iraku i Bagdadu, jaki jest prezydent Iraku, prezydent/burmistrz Bagdadu, ważne budynki, itp. itd. Wiem, że istnieje Wikipedia, ale może ktoś wie coś więcej, czy lepiej. Z góry dziękuję.
...Ukrywam się wtapiając w otoczenie, jestem mistrzem kamuflażu... zwą mnie Kameleonem...

3
Ja Ci odradzam pisanie o Iraku. Pisz o tym, co znasz z własnego doświadczenia, inaczej wszystko, naprawdę - wszystko, co napiszesz będzie trąciło fałszem. Kiedy przeskoczysz o kilka stopni edukacji wyżej, zyskasz wiedzę ogólna, na której podstawie będziesz mógł budować wiedzę o Iraku. Teraz to jak budowanie zamku na piasku tudzież próba ustawienia domku z kart na chybotliwych podstawach - nie przejdzie.
A tristeza tem sempre uma esperança
De um dia não ser mais triste não

4
@Wilczek- nie wiem czy autorowi wątku na coś się to przyda, natomiast mnie jak najbardziej - nie dzisiaj to kiedy indziej.

@Kameleon - Zastanów się, czy gdybym opisał sytuację dziejącą się w Zambrowie i dał tobie do przeczytania, to czy nie znalazłbyś kupy błędów w moim opisie historii Jacka Nowaka, pracownika telewizji kablowej Dipol. Gdybym napisał, że siedział na ławce przed pomnikiem Zambrusia ze swoim kumplem z zespołu Złodzieje rowerów, zastanawiając się na co wydać te kilkanaście Ząbrów, które kolega - Dżodżo - trzyma właśnie w dłoni. Im bardziej zagłębiałbym się w szczegóły, tym bardziej ryzykowałbym, że przez nieznajomość miasta napiszę jakąś bzdurę.

A ciebie czeka jeszcze wyszukanie informacji na tematy kulturowe, żeby nie walnąć gafy w stylu muzeina idącego z immamem na browca po pracy ;-)

5
Maladrill pisze:@Wilczek- nie wiem czy autorowi wątku na coś się to przyda, natomiast mnie jak najbardziej - nie dzisiaj to kiedy indziej.
Jakby był dobry to by wycisnął z tego dużo:)
Ale dopiero zwróciłem uwagę na wiek. Dobrze ci kameleon radzi lilifleur. O Iraku nie pisz, bo nie rozumiesz jeszcze zbyt wielu rzeczy. I to nie jest przytyk. Po prostu jesteś jeszcze za młody na to. Pewnie nawet wojskowe buty ci nogi nigdy nie obtarły :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”