17
Na razie mam roboczo Złoty Las, ale coś czuję, że ta nazwa ssie xd Poza tym cichozbocze jest niezłe, ale zakładając, że to co piszę zostanie kiedyś wydrukowane (Biorę pod uwagę raczej porządne wykonanie i fabułę, którą mam naprawdę niezłą) i ZAKŁADAJĄC, że zostanie to tłumaczone na angielski...To raczej nie bardzo. Coś, gdzie nie ma za dużo "Ż", "Sz", "Cz" itp. xd
Bo lubię pisać.

19
tumi1 pisze:Ludzie, a może po polsku? Miejscowość jest na mazurach... XD
b
Trzeba było tak od razu Iks De.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

21
"Las" bardzo fajnie, tylko "złoty", nie bardzo - tak coś mało klimatycznie :) Może "zimny"? Zimny Las. Zimne Lasy. Ciche Lasy. Kamienny Las. Głazy... coś w podobnym klimacie :)

22
O mam - Głazowo xd
Z tym kamiennym to jeszcze pomyślę, "zimne" z kolei odrzuciłem. Jakoś nie pasują mi do fabuły xd Ale punkt dla Ciebie za "kamień" :x

Panie i panowie, zarzucać dalej :) Liczę na Was.

[ Dodano: Pon 15 Lut, 2010 ]
Proszę...? :D
Bo lubię pisać.

23
niedaleko mnie jest miejscowość Zimnodół, jeśli jeszcze Ci się to na coś przyda - dawno się tu nikt nie odzywał...
It's not easy, but it is simple.

25
Oschłe Pola?
Wilcza Wola?
Martwe Jeziora?
Krzykołazy?
Może coś, co będzie budzić pozory spokojnego miasteczka? A zarazem coś "codziennego".

Przykładowo, coś na zasadzie Fajków, Majeranków, Bananów, aleebo coś w tym kierunku. Niedaleko Staszowa jest "Szydłów", a z kolei w Kielcach Szydłówek, zawsze te nazwy wprawiały mnie w jakiś stan grozy :-P

Może Ciemna zagroda? Może smętna pieśń?
"Poszukiwacze potłuczonego fajansu"

29
Ja każdego niemal dnia przejeżdżam przez pewną wieś, której nazwa nieodmiennie sprawia, że ciarki mi chodzą po plecach.

Gostchorz.

Czujecie to?

30
Tak. Jakby coś mnie po żebrach połaskotało :)

Słuchajcie, dzięki za propozycję, ale Złoty Las już zostanie. Uznałem, że po stworzeniu całej otoczki nie ma już sensu zmieniać nazwy xD No, tylko dodałem jedno sąsiednie miasto - Zimnodół. Dzięki za odzew :) Mam jednak parę pytań:

- Mam jakieś 170 stron maszynopisu. Czy ktoś się orientuje, czy to wystarczy na książkę? Proszę się nie śmiać, bo nie orientuję się w liczbach x]
Bo lubię pisać.

31
http://weryfikatorium.pl/forum/viewforum.php?f=1

Tu poszukaj odpowiedzi na to pytanie.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”