31

Latest post of the previous page:

Stary temat, ale powiem, że ja też budowałem szałas i nie przeciekał. I nie był to jakiś bunkier, tylko szałasik zrobiony w 3 godzinki. :D

32
Odkopuję.

Może pisarz ze mnie żaden, zresztą... to praktycznie pewnik. Jednak coś nie coś o gustach i guścikach wiem :roll: . Często jest tak, że człowiek czyta książkę, której autor poruszył bliski mu temat(u mnie tak jest z matmą i wieloma pochodnymi informatyki). Wtedy, chcąc nie chcąc, analizuje się każde zdanie tekstu. Jeśli autor wymyśla, a jego wyobraźni daleko od prawdy, cóż... Wtedy jest skazany na śmiech, w najlepszym wypadku zapomnienie.

''Se można świat wymyślić''(ponoć potrzeba na to 7 dni), ale jak akcja nie dzieje się w kosmosie, to i kosmiczne rozwiązania technologiczno-biologiczne nie mają prawa bytu. Obojętnie od realiów, realia trzeba znać. Chyba, że piszę się dla osób niewykształconych, ew. takich co to nie myślą nad sensem czytanych zdań(każdy ma swoją grupę(czasem kupę) docelową)...

Jak ktoś pisze o robotach, które mają duszę i władają światem, niech najpierw z łask swojej pozna Lady Lovelace. Podobnie w innych dziedzinach... Trzeba mieć solidne podstawy, bo buduje się tylko na dobrych fundamentach. Inaczej nawet drapacz chmur wpada w uliczną kałużę...
,,Dovete adunque sapere,

come sono due generazioni da combattere...

Bisogna essere vople e leone .''

Nicolo Bernardo Machiavelli
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”