46

Latest post of the previous page:

Sam w sobie jestem Maszyną Do Wymyślania, więc po co mi pomoc czegoś lub kogoś?

o w mordę... Dzieci drogie - jak ktoś nie jest w stanie bez cuydzej pomocy wymyślić bohaterowi imienia to jak sobie poradzi z resztą tekstu!?

warto zdobyć na CD ksiązkę telefoniczną dużego zachodniego miasta.
Właśnie. Dokładnie. Zgadzam się.

Co to za wyobraźnia jak się nie potrafi wymyślić jakiegoś imienia...

47
Mnie osobiście nie zawraca to głowy zbyt długo. Imię musi mi się podobać i pasować do postaci. Nawet, jeśli będę czekał na pomysł tygodniami, w końcu przecież ten wyrazik do mnie przyjdzie.
Obrazek

Cause I am my enemy

The water's up to the knee

I never wanted nothin' from you

Yes, I do; Yes, I do

My engine's runnin' on dry

My head's so fucked up inside

Shut up

I know

I said so...

48
Jakaś wyspa, którą ostatnio wymyśliłam zawdzięcza nazwę tubce mojemu kremu do rąk. Może zaludnię ją jakimiś glicerynowymi potworkami... :D

Swoją drogą, kiedyś nałogowo czytałam, co wchodzi w skład mojego szamponu, żelu, czy czegoś takiego. Aqua, cocamidopropyl, sodium laureth sulfate, etc. Chociaż swojego bohatera nie odważyłam się jeszcze tak nazwać

49
A jakiś generator polsko brzmiących imion?

Jak dotąd sam wszystko wymyślam, i powstają postacie takie jak Siębór czy Juław.

51
Napisałam i poprawiam właśnie pod względem technicznym swoje opowiadanie. Bohaterowie "ukradli" imiona bóstwom słowiańskim, gdyż aktualnie trwam w zafascynowaniu kulturą dawnych Słowian. Jeśli mogę wtrącić swoje zdanie: nie lubię translatorów. Nazwy tak otrzymane wydają mi się obce, niepasujące. Czuję się lepiej, gdy sama coś wymyślę... Sznfdj - oto moja nazwa, jeszcze ciepła :lol:

52
Ciężko wymówić ale morze jakaś istota o zdolnościach telepatycznych da radę.

Ja proponuje

(Sz)afa(n)a(f)aji(d)łubie(j)aja - dłuższe ale można wymówić :lol:

Pozdrawiam
"Tworzenie od niweczenia.

Kres od początku,

Któż odróżni z całą pewnością?"

53
Ciężko wymówić ale morze jakaś istota o zdolnościach telepatycznych da radę.
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.

PS Sznfdja wymówiłem, ha! XD
Are you man enough to hold the gun?

56
Kiedyś Pan Lem miał wieczór autorski w miasteczku, w którym się wychowałem. Lat miałem może z siedem i spotkanie odbywało się w miejskiej bibliotece "na zamku". Czytałem już jego książki i odkryłem, że jeden z bohaterów ma na imię Awruk (przeczytaj wspak) i przez całe cholerne spotkanie chciałem go spytać o to imię. I wstyd mi było. Nie spytałem.

Gdyby ktoś zarzucał nierealność zdarzenia i spytał jak głupek - czytać umiałem już rok wcześniej. Mam trochę więcej lat i kiedyś wszystko zaczynało się wcześniej. To tylko seks teraz zaczyna się z pierwszą miesiączką. Czytać kiedyś umiało się po pierwszym samodzielnym sikaniu.

57
Proponowałbym ci przeczytanie regulaminu i przedstawienie się w odpowiednim dziale.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

58
klangor pisze:Lat miałem może z siedem

czytać umiałem już rok wcześniej
śmiem twierdzić, że dopiero.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

59
Jeżeli ktoś poszukuje niecodziennych imion dla bohaterów opowiadań fantasy, to proponuję wykorzystać bardziej egzotyczne nazwy pochodzące z czterech trybów sylogizmów kategorycznych z logiki dla prawników: Celaro, Celarent, Barbari, Ferio, Bramantip, Fresison, Fesapo, Felapton, Camenes, Camestres, Festino, itp. ;)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

60
Sylogizm. Też niezłe imię dla jakiegoś potworka.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

61
Sylogizm to jeszcze brzmi swojsko i zrozumiale w porównaniu z resztą figur w trybach ;)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

Wróć do „Kreatorium”