Latest post of the previous page:
Przykro mi, nadziak nie przejdzie.Mich'Ael uprzedzałam, że jestem zero w tym temacie. proszę się nie znęcać nad moim brakiem wiadomości

żeby odpowiedzieć na większość twoich pytań musiałabym tłumaczyć fabułę. A tego chciałbym uniknąć.
czemu nie zaryzykować?Cinquedea (pięć palców!), mizerykordia, athame, czy też nasz swojski nadziak to nazwy broni związane z określoną epoką historyczną - używanie ich w oderwaniu od konkretnych reali jest ryzykowne.

najbezpieczniej więc będzie uzbroić Twojego hero w zwykły i nudny aż do bólu sztylet.
Właśnie tego chcę uniknąć. W przeciwnym razie w ogóle nie prosiłabym o pomoc.Wybierz sobie dokładnie dowolny sztylet i będzie ok.
coś więcej na ten temat?Śliczne są też sztylety z graniastym ostrzem i tarczkami, ale to też wymysł konkretnej epoki.
to podaj proszę te, które spełniają prawie wszystkienie ma broni która dokładnie spełnia wszystkie twoje wymagania.
oj tamNikt też we współczesnym świecie (przynajmniej jej cywilizowanej części) nie chodzi z bronią 24/7.

choć tu można dyskutować - na upartego na pewno kogoś takiego znajdziesz.
choćby nastolatkę w polskim liceum, która nosiła nóż w książce od matematyki (choć matematyczka nie jest aż tak straszna) i tak dalej. coś się znajdzie