61

Latest post of the previous page:

to jednak gorzej mi poszło :) im krótsze zdanie, tym bardziej podchwytliwe.
to jak z tym nazwiskiem ma być? porucznika Wyba? Wybego? samo Wybe chyba nie może zostać, tak mi się wydaje.

[ Dodano: Sob 16 Paź, 2010 ]
a może "rozważania skracały mu czas oczekiwania na tramwaj..." :D nie wiem, ale zagwozdka, nie odczepi się ode mnie :D
ObrazekObrazekObrazek

62
O, tak może być, rozważania [l.mn.] skracały [l.mn.] czas oczekiwania [l.poj.] - jest dobrze.

Wybego oczywiście.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

63
O kurde... Eksperyment klawy, ale jak dla mnie za bardzo skomplikowany. Nigdy nie myślałem, że pisanie może być aż tak trudne. Że zdanie, które mogę uważać za dobre, okazuje się szalenie pogmatwane, niezrozumiałe i nielogiczne.
Dlatego też prawdziwym pisarzem nie będę nigdy.
:)
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

65
Na pewno, ale musisz samodzielnie przejrzeć, które już były.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”