a mnie inspiruje jabłko...

1
Były takie lata, że bardzo chciałem mieć laptop z takim ślicznym świecącym jabłuszkiem, co to każdy amerykanin miał na każdym prawie filmie:)

Straszył mnie brat, no co ty? system mają kompy jakiś dziwny, nijak kompatybilny z windowsikiem.

Ale ja "natural born anticonformist" chciałem go coraz bardziej (ciekawe jaki laptop chciałbym mieć gdybym mieszkał w stanach:)

No i cena w Polsce, dość dużo to wtedy było.

Teraz mam i jest to dla mnie najlepsze narzędzie do pisania. Kiedy dodałem takie programy jak Scrivener (chowajcie się Wordy i inne procesory tekstu) oraz iClick (takie małe coś, co podczas stukania w klawisze wydaje dzwięki identyczne z tymi, jakie wydawaje maszyna do pisania) to pisanie stało się więcej niż przyjemnością...

Uwielbiam wieczory, kiedy to zasiadam w swoim kątku pokoju (wydzielonym specjalnie na małe biureczko, wygodny fotel, półkę na potrzebne akurat książki i tablicę na ścianie do przypinania karteczek), zapalam nad maczkiem małą diodową lampkę, stawiam z boku kubek z kawą i zaczynam pisać...

wszystko szło świetnie, aż do czasu odkrycia tego forum i teraz za często do niego zaglądam. :lol:

2
Hmm. Pracowałem na Macu.

Zgrozo. Jeden przycisk myszki... O.o

Klawiatura jakaś taka nie teges...

Hmm.

Nie, dziękuję ;D

Osobiście kocham mojego Worda 2000 i Windows Media Playera, którego używam i do filmów, i do muzyki. A piszę tylko przy muzyce. Ta piękna, windowsowa tapeta, sześć ikonek na pulpicie, cztery w oknie szybkiego uruchamiania...

Czego chcieć więcej?

Siadam przy odrapanym, zarzuconym długopisami, zeszytami, płytami, bateriami, słownikami i innym śmieciem biurku, łapię za klawiaturę, robię nią trochę miejsca, rozpychając na boki wszelakie przedmioty, włączam prawdziwą, czterdziestowatową żarówkę, zakładam słuchawki i piszę.

W Macach się do Alta nie mogłem przyzwyczaić, brrr... Za bardzo na prawo ;)

Dodane po 4 minutach:

Dodam jeszcze, że mam "sufit" biurka oklejony taśmą imitującą lustro. Jaki sufit biurka, pytacie. A taki, że mam zaraz nad biurkiem łóżko XD

Lampka jest na tę taśmę i to pięknie odbija światło na blat. Zaznaczę, że mam dwie lampki. Jedną stojąca na biurku i drugą z wyginanym przegubem przymocowaną do tej drugiej. Po co ta z wyginanym przegubem? Ano, nie lubię zmian. Jak miałem tylko jedną, zwykłą lampkę, to padła żarówka. Podczepiłem drugą lampkę, skierowałem w górę i włączyłem. Wszystko działa. Dwa tygodnie później kupiłem nową żarówkę, ale lampka została... ;P
Are you man enough to hold the gun?

4
Program:

Home Typist 1.4

Do pobrania stąd:

http://www.darmoweprogramy.org/download.php?id=567

Opis:

Kod: Zaznacz cały

Program generujący dźwięki maszyny do pisania podczas pisania na klawiaturze. Aplikacja bardzo przydaje się użytkownikom piszącym długie teksty w domu redukując stres, czyniąc pisanie ciekawszym zajęciem, oraz poprawiając rytmiczność pisania.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

6
Powiem Wam coś: pobrałam i bawię się jak dziecko :D Chyba zmienię tryb tworzenia, muzyka przed pisaniem, stukanie do pisania :jupi:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”