cechy rzemiosł

1
Może powinniśmy zrobić gildie czyli cechy rzemiosł różnych? Są wśród nas prawnicy, przyszli wydawcy, znający się na kryminalistyce, farmaceuci... szkoda by było marnować drzemiący potencjał. Może fachowcy pomogą niefachowcom w kwestiach również pozaliterackich?

Warto by było zrobić wykaz chętnych specjalistów? Jak myślicie?
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat

2
Moim zdaniem znakomity pomysł :) Jako przyszła pani prawnik chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej od starszych kolegów po fachu.
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

4
magazynowanie i transport, do usług :)
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat

5
Technik telekomunikacji standing by.
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

6
Filolog, nauczyciel, a przede wszystkim początkujący tłumacz literatury (a w razie potrzeby: tłumacz wszelaki), do tego ekspert-amator z zakresu historii i wojskowości. Do jakiego cechu powinien się zapisać taki stwór?
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

7
redaktorka-korektorka
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

8
Przyszła pani tłumacz angielskiego i/lub reżyser teatralny. I może masażystka, ale bardziej jako hobby.
"Asymilacja i dysymilacja. CO2, H2O,
i światło, światło, światło,
przemiana materii w materię, wzrost i dojrzewanie
w płaskim dysku falującej Galaktyki."

Julia Fiedorczuk "Ramię Oriona"

9
Madison pisze:Przyszła pani tłumacz angielskiego
Pójdź w me ramiona!
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

12
Sir Wolf pisze:
Madison pisze:Przyszła pani tłumacz angielskiego
Pójdź w me ramiona!
:D To chyba mamy już cech. Albo przynajmniej dobry początek. Jeszcze jacyś chętni? XD
"Asymilacja i dysymilacja. CO2, H2O,
i światło, światło, światło,
przemiana materii w materię, wzrost i dojrzewanie
w płaskim dysku falującej Galaktyki."

Julia Fiedorczuk "Ramię Oriona"

13
Ja i Pika - Kognitywistki! <czyli znamy się na wszystkim :P>

Filozofia, logika, psychologia itd... Wszystko, co wiemy o umyśle może być wasze...

;) Nie wiem, co prawda jak z tego skorzystamy ale może najpierw zobaczmy ilu do naszego cechu się zgłosi :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

14
O tak!

Lubisz mieszać ludziom w głowach? Zawsze interesowało cię, jak to jest być nietoperzem? Chcesz się dowiedzieć, co to epistemologia?

ZGłOś SIę DO NAS! ;)

<Arri edit: pomyśleć, że jestem jedyną osobą na świecie, która wie, jak to jest być nietoperzem (wielki filozoficzny problem) i... jestem prochem! :) >
"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem." Lao-Cy, Księga Drogi i Cnoty

"Litterae non erubescunt." Cyceron

15
Egzekucje, morderstwa(na zlecenie bądź z własnej, nieprzymuszonej woli) i wszystko co kojarzy się z zabijaniem! :twisted:

Biblistyka - jako hobby

Dziennikarstwo i polityka - hobby, na razie, mam nadzieje, że to się zmieni :)

Swoją droga pomysł dobry!

Brawo Zuzanno! :D
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”