To jest mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość :-).
Pisać chciałem dawno ale zawsze nie mogłem się przemóc żeby zrobić cos konkretnego...Pewnie przez mój wiek, bowiem mam dopiero 15 lat :-P. Ale w te wakacje ku mojemu zdziwieniu wyszło coś co ma ręce i nogi. Mianowicie wymyśliłem sobie książke. Fantastyczną, ponieważ ten typ mnie najbardziej pociąga. Otwieram Worda, zaczynam pisać: Rozdział I....
Napisałem kilka stron, muszę powiedzieć ze wyszedł mi całkiem fajny klimat przedstawienia głównego bohatera itp. Ale przestałem pisać bo stwierdziłem ze takie tworzenie bez opracowania szkieletu treści nie ma sensu. Zacząłem od opisu świata przedstawionego. Tak na brudno, bo to tylko dla mnie. I wiecie, co? Jest tego naprawdę dużo :-D Opis krainy gdzie się rozgrywa akcja, ras które ją zamieszkują ( są dwie, z czego tą drugą wymyśliłem sam i dokładnie opracowałem) zwierząt, zajęć mieszkańców, ustroju...To się wydaje śmieszne ale zrobiłem sobie nawet mapę świata i tejże krainy XD. nazwy miast , krain, mórz wymyślałem w oparciu o łacinę. Imiona to stare nieużywane imiona słowiańskie. Po opisie świata przystąpiłem do fabuły. Opisałem krótko wszystkie rozdziały. I teraz pojawia się mój problem. Czy pisać dalej? nie wiem czy podołam temu zadaniu. a jeśli wyjdzie totalny chłam i całą prace szlag weźmie?? proszę o radę...
Czy pisać dalej...?
1"...będzie miał sojusznika w ogniu, a woda będzie jego przyjacielem. Ramię w ramie będzie żył z naturą a powietrze stanie się jego zwiadowcą.”