Qfant#6 i nowy design QForum

1
Obrazek
Sześć kwartałów z Qfantem zleciało błyskawicznie, ale ja wiedziałem, że tak będzie, bo znam siebie i qfantowy zespół. Przez ten czas poznaliśmy nieco rynek i nauczyliśmy się wielu nowych prawd, w tym tej, że aby się rozwijać, trzeba umieć bez sentymentu traktować swoje pomysły, te gorsze – porzucać, a te znośne – modyfikować. W związku z tym, Qfant nieustannie się zmienia. Przeszliśmy już trzy zmiany designu strony, po wakacjach czeka nas czwarta odsłona. W tym numerze znajdziecie kilka tekstów o pisarstwie, felietonów, poradników, które, mam nadzieję, przydadzą się Wam w doskonaleniu warsztatu, oraz – jak zawsze – ciekawe opowiadania, świetne grafiki, a także recenzje książek.

Na zakończenie przypominam o trwającej drugiej edycji konkursu literackiego „Horyzonty Wyobraźni”. Na Wasze opowiadania czekamy do 31 lipca. Pula nagród w dalszym ciągu rośnie i do finałowej gali, która tym razem odbędzie się w Lublinie, na konwencie Falkon 2010, urośnie do bardzo przyzwoitych rozmiarów. Będą pieniądze, książki i trofea do postawienia na półkę. Życzę więc miłej lektury numeru i wysokich nagród.

PS. Z przyjemnością informujemy, że znaleźliśmy wydawcę pokłosia „Horyzontów Wyobraźni 2009”, czyli tomiku z opowiadaniami laureatów.

Z qfantowym pozdrowieniem
Piotr Michalik

Obrazek
Zapraszamy do "testowania" długo wyczekiwanego, jasnego stylu QForum - Tesko v 0.4(1) modified by Nasedo z drobnymi poprawkami Fauxa & Mroka. Styl ten (w miejsce subEarth) został ustawiony jako domyślny.

Wszelkie propozycje poprawek i opinie są bardzo mile widziane. Style można ustawiać w swoich profilach lub na suwaku położonym nad tabelą "Kto jest na Forum".

Dodatkowo, jak pewnie zauważyliście, przygotowaliśmy na tę okazję dwa loga autorstwa naszej nieocenionej redaktorki Delfiny.

Z fauxowym pozdrowieniem :),
Administrator

PS. Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie:
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

2
Qfant istotnie, coraz lepszy, ale zmian na forum nie widzę żadnych. A szkoda.
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „QFANT - magazyn fantastyczno-kryminalny”