[w] Kruchość węgla (cyberpunk, wulgaryzmy, +18)

16

Latest post of the previous page:

Osobliwość pisze: Jak wygląda praca z tekstem? Rozdział tworze na podstawie szkieletów scen, zazwyczaj wcześniej mam obmyślony widok scen i miejsc, później ubieram je w słowa i łączę w całość. Fakt faktem, że dużo rzeczy ucieka mi, gdy sprawdzam tekst za jednym razem. Przeczytanie takiej ilości, by wyłapać błędy wymaga u mnie kilku powtórzeń, a i tak nie udaje mi się tego wychwycić. No cóż...
Hmm, a może dobrą opcją byłoby sprawdzanie/poprawianie fragmentami wyizolownymi z reszty i konspektem (by unikać contradictions, a jednocześnie się nie zmęczyć i nie stracić czujności)? Dobrym pomysłem jest też czytanie tekstu na głos przy poprawianiu.
Osobliwość pisze: cyberpunkowe (głównie Gibson), filozoficzne (głównie Nietzsche, Levi-Strauss, postmodernizm), stylistyczne do pracowania nad słowem ( głównie King i Tokarczuk)
Super pomysł :)

Jeśli chodzi o blokadę, to myślę, że minie. Nie ma tu chyba nikogo, kto potrafiłby długo wytrzymać bez pisania.

Przepraszam za wstrząsający komentarz i trzymam kciuki!

[w] Kruchość węgla (cyberpunk, wulgaryzmy, +18)

17
Osobliwość pisze: Niestety, stety za uświadomieniem sobie błędów (dzięki Tobie i innym forumowiczom) wpadłam w dziwną płaszczyznę, gdzie nie potrafię napisać choćby jednego zdania, bez krytycznych komentarzy w głowie. Bardzo krytycznych. Wiem, że nie taki był cel, ale może to minie. Jeśli coś zabazgram i uznam za stosowne, żeby wrzucić, zrobię to na pewno. Nie chcę rezygnować z pisania, bo to przede wszystkim fajna frajda...
:kawa3:
Ja czekam z niecierpliwością, nie zmarnuj talentu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”