Hej, napiszę to tu, a nie Tobie na PW, bo to się tyczy wszystkich
411 pisze:Ech, te cholerne emotki - bez nich sie, jak widac, nie da.
Zacznijmy od emotek. Jasne, są przydatne, ale nie przesadzajmy. Ja je dałem, bo chciałem, byś zauważyła, że to taka przyjacielska uwaga... Ale bez nich... nie ma sprawy, tylko błagam, patrz na treść tego, co piszesz, bo wygląda to tak, jakbyś rozminęła się z polską gramatyką? Jeśli dasz emotkę, można przymknąć oko - nie dasz... zostajemy przy czystej formie. Sam to przerabiałem. Napisałem kiedyś "nie dawajcie", podczas rozmowy z kumplem i nie dałem emotki... Widzisz tu tryb ROZKAZUJĄCY? I widzisz, może się zacząć jatka. Tak jak poniżej:
411 pisze:Wiecej grzechów nie pamietam, obiecuje poprawe.
To są właśnie takie głupie gadki na "swoją obronę" (to się jakoś w psychologii nazywa, kumpel studiuje, ale już nie pamieam jak, wybacz

), które nic nie wnoszą do rozmowy, a tylko drażnią. Po co to?
411 pisze:A to mnie teraz rozbawiles...
I dalej ble, ble, ble. Przypomina mi początki większości głupich komentarzy na Onecie, WP etc. etc.
411 pisze:Wyglada na to, ze tu sie tylko glaszcze. A jak juz nie bardzo jest za co, to sie milczy.
Nie, tu się nie głaszcze. Tu się wali, ale w tekst, z tym, że z granicami. Wszelkie "uwagi prywatne", że tak to ujmę, zachowaj dla siebie. (czyli typu "więcej grzechów nie pamiętam", "tu się milczy, więc będę milczeć" etc. etc.), bo one potrzebne nie są. Po prostu wrzuć trochę na luz
I słuchaj, niem mów mi, proszę Cię, co tu się robi i jak się coś robi, bo nie ma co porównywać. Ja tu jestem rok, ty kilka dni...

Weź to pod uwagę. W razie czego może wpaść tu Weber, zapewne miło nie będzie, dlatego jeśli chcesz mi odpowiedzieć, zrób to na PW.
PS. A no i jednym z wymogów tego forum, jest pisanie poprawnie ortograficznie (oczywiście za kilka bubli w poście nikt Cię nie zje) po polsku, co tyczy się np. pol-fontów... Jeśli możesz, używaj ich.
To tyle ode mnie.
Pozdrawiam.