Miniatoricum - która miniatura jest najlepsza?

Czas głosowania minął pn 14 gru 2009, 15:04 Można wybrać tylko 1. opcję

Daleka droga do domu
Liczba głosów: 4 (13%)
Pionek bez koloru
Liczba głosów: 3 (10%)
Bóg nas wszystkich nienawidzi
Liczba głosów: 4 (13%)
Pieśń Wszechświata
Liczba głosów: 2 (6%)
Podróż (Brak głosów)
Lirogon
Łańcuch
Liczba głosów: 5 (16%)
Gra w słowa
Liczba głosów: 3 (10%)
Domek z klocków
Liczba głosów: 6 (19%)
Szkatułka pełna tajemnic
Liczba głosów: 31

35
Misiael pisze:liczyłem na większe zaangażowanie i zainteresowanie konkursem.
Ja też. Szczególnie smutno wygląda fakt, ze prac przyszło 38 a głosów oddano 23. Wygląda na to, że ci, którzy wysłali, nie kwapili się już zagłosować. Pewnie ich duma jest urażona, bo się nie dostali do półfinału ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

39
padaPada pisze:
Misiael pisze:liczyłem na większe zaangażowanie i zainteresowanie konkursem.
Ja też. Szczególnie smutno wygląda fakt, ze prac przyszło 38 a głosów oddano 23. Wygląda na to, że ci, którzy wysłali, nie kwapili się już zagłosować. Pewnie ich duma jest urażona, bo się nie dostali do półfinału ;)
to nie do końca tak. Wiele osób przysłało więcej niż jedną pracę, więc twoje obliczenie jest błędne
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

40
to nie do końca tak. Wiele osób przysłało więcej niż jedną pracę, więc twoje obliczenie jest błędne
jestem pewien, że nie rozkładają się one dokładnie na te 26 głosów, więc to do końca tak.

[ Dodano: Sob 12 Gru, 2009 ]
i jeszcze jedno Lan. Gdzie ty tam widziałaś jakiekolwiek obliczenia? :)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

41
Cóż, przypuszczam, że rzeczywiście wygra Domek z klocków, ale przyznam, że trzymam kciuki za inną miniatrukę ;)
Nawet mimo tego, to zgodzę się z Misiaelem i padaPada - szkoda, że tak małe zainteresowanie. Fajny konkurs, na dodatek przeczytanie prac naprawdę nie pochłania wiele czasu... Więcej osób mogłoby się wziąć w garść i zagłosować.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

42
Obstawiam: miejsca na podium, kolejno od pierwszego do trzeciego:"Domek z klocków", "Bóg nas wszystkich nienawidzi", "Pionek bez koloru". Co oczywiście wcale nie oznacza, że któraś z wymienionych miniatur jest moim faworytem.

43
I ja w końcu oddałem głos :) Choć muszę przyznać, że nie jestem w pełni przekonany do swojego wyboru.
"Każdy rodzaj literatury jest dobry z wyjątkiem nudnego."

Wolter

45
Już niedługo... wyniki :D
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prace konkursowe - Miniatoricum 2009”