Miniatoricum - która miniatura jest najlepsza?

Czas głosowania minął pn 14 gru 2009, 15:04 Można wybrać tylko 1. opcję

Daleka droga do domu
Liczba głosów: 4 (13%)
Pionek bez koloru
Liczba głosów: 3 (10%)
Bóg nas wszystkich nienawidzi
Liczba głosów: 4 (13%)
Pieśń Wszechświata
Liczba głosów: 2 (6%)
Podróż (Brak głosów)
Lirogon
Łańcuch
Liczba głosów: 5 (16%)
Gra w słowa
Liczba głosów: 3 (10%)
Domek z klocków
Liczba głosów: 6 (19%)
Szkatułka pełna tajemnic
Liczba głosów: 31

46

Latest post of the previous page:

Strasznie ciekawa jestem :)
Nie startowałam, a i tak nie mogę się doczekać wyników. Wolę nie myśleć, co czują autorzy ;)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

47
A ja znam już wyniki...

:P
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

49
Jak znam życie, to moderatorzy sprawdzą jeszcze głosowanie pod kątem fair play, ale chyba nikt nie głosował na siebie, co? :P Więc to na 95% ostateczne wyniki:

1. Domek z klocków
2. Łańcuch
3. Bóg nas wszystkich nienawidzi & Daleka droga do domu
4. Pionek bez koloru & Gra w słowa
5. Pieśń Wszechświata & Lirogon & Szkatułka pełna tajemnic
6. Podróż

Gratulacje dla zwycięzców, ale co z 3 miejscem? Dogrywka? Hehe. :D

50
Vialix pisze:Jak znam życie, to moderatorzy sprawdzą jeszcze głosowanie pod kątem fair play, ale chyba nikt nie głosował na siebie, co? :P Więc to na 95% ostateczne wyniki:

1. Domek z klocków
2. Łańcuch
3. Bóg nas wszystkich nienawidzi & Daleka droga do domu
4. Pionek bez koloru & Gra w słowa
5. Pieśń Wszechświata & Lirogon & Szkatułka pełna tajemnic
6. Podróż

Gratulacje dla zwycięzców, ale co z 3 miejscem? Dogrywka? Hehe. :D
Życie życiem - tez je znamy. Złe głosy zostały odjęte. Suma przydzielonych punktów wraz z sumą punktów od weryfikatorów wyłoniła zwycięzców. Na portalu jest już news.

PS: sprawdziłem 4 razy, zanim podałem to do wiadomości.
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

51
Jak tak patrzę na wyniki, to stwierdzam, że gdybym zamiast na "Domek z klocków" zagłosował na swoje opowiadanie, może nawet załapałbym się na podium... eee, tam. :) Ważne, że była fajna zabawa.

Czy jestem rozczarowany tym, że nie zapunktowałem? Na pewno trochę, ale przecież raz się wygrywa, raz się przegrywa. Cieszy mnie, że wygrał mój faworyt, a pozostałe miejsca na podium obstawione są przez moich faworytów. Co do mojej obietnicy, że w przypadku wygranej rozwinę swoją miniaturkę w coś dłuższego - zrobię to i tak. Myślę, że ta praca ma szansę rozwinąć skrzydła w dłuższej i bardziej rozbudowanej formie, choć i miniaturka była - moim zdaniem - całkiem dobra, choć niezbyt pewnie czułem się, pisząc ją.

Teraz mogę już zdradzić, że ja, Misiael jestem autorem szorta noszącego tytuł Pieśń Wszechświata.

Zaskoczeni? ;)

53
Właśnie, właśnie, niech autorzy się ujawnią... :)

Mi najbardziej spodobała się "Daleka droga do domu", a dalej to chyba "Pionek bez koloru" no i "Domek z klocków" - w kolejności dowolnej. :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

55
A ja chciałbym serdecznie podziękować tym, którzy głosowali na moją miniaturkę :)
Dobry pomysł z tym trzymaniem w niepewności do końca, no i miła niespodzianka na koniec roku :) Juz szlifuje opowiadanko na "Otulonych natchnieniem".

Pytanie - komu przesłać na PW dane? I jakie (poza adresem, oczywiście?).

Pozdrawiam
D.C.

57
No to ja się oficjalnie ujawniam - autorka "Lirogona", miło mi. To w sumie pierwsza moja miniaturka, więc nie jest źle. Wyższego miejsca się nie spodziewałam - jak dla mnie konkurencja była bardzo silna. Gratuluję zwycięzcom i dziękuję tym dwóm osobom, które głosowały na mój tekst :)
Lecą świetliki, lecą...

58
Ja oczywiście gratuluję wszystkim :),

a wszystkie dane wysyłajcie do Martiniusa, bo nagrody są pod jego opieką.
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

59
Teraz mogę już zdradzić, że ja, Misiael jestem autorem szorta noszącego tytuł Pieśń Wszechświata.
Łasic na Pieśń właśnie głosowała, nawet wydawało mnie się, że to takie w Twoim stylu, ale... ale... od kiedy w bardzo efektowny sposób pomyliłam autorów na qfancie, wolę się nie wyhylać z takimi domysłami :P
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

61
Faux pisze:A zdradzicie nam może, czy nasze głosowanie pokrywa się z ocenami w I etapie?
nie do końca, ale bardzo blisko :)

Ja miałem trudny orzech do zgryzienia. Trzy miniatury: dwie ślicznie napisane i ta jedna, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie emocjonalne... musiałem wybrać jedną i chyba po raz pierwszy postawiłem na emocje, a nie na styl czy wykonanie. Mój głos poszedł na "Łańcuch"... w drugiej kolejności byłby Liragon i w trzeciej Domek

Pieśń - tak, tak, Misiaelowate, ale jednak ten autor, którego bardzo cenie, popełnij lepsze teksty i mając to na uwadze..., porównanie było zbyt duże.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prace konkursowe - Miniatoricum 2009”