Witam forumowiczów:)

1
Hmm, kłopotliwa sprawa z tym przedstawieniem się, więc ograniczę się do faktów.

Skończyłem filozofię w Krakowie i w Krakowie mieszkam. Pisanie traktuje śmiertelnie poważnie. Podobnie jak czytanie, ocenianie i krytykowanie. Mam 28 lat.

Od paru lat pisuję recenzję wewnętrzne dla kilku wydawnictw.

Moje zainteresowania rozciągają się od zamierzchłej już klasyki (Dostojewski, Tołstoj), przez wiek XX, zwłaszcza w wykonaniu amerykanów (Hemingway, Mailer), po rzeczy zupełnie współczesne.

Ale żeby nie wyjść na snoba dodam, że nie mam żadnym ciągot w stronę literatury "wysokiej", bo wyróżniać jakiś gatunek jako gorszy jest rzeczą śmieszną. Lubię kryminały, np. Christie, Nesbo, lubię Ketchuma, czasem McCarthyego, Fabera, świetny jest William Goldman (nie Golding), a odkryciem ostatniego roku jest dla mnie rewelacyjny Peter Abrahams.

Pozdrawiam wszystkich!

2
Witaj.
Lubię snobizm.
Pamiętam "Nagich i martwych" - były dostępne tylko w czytelni uniwersyteckiej (2 egzemplarze na Wrocław). Zapisy były lepsze niż na meblościanki.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

3
Witaj! Mam nadzieję, że jesteś też człowiekiem, któren się kulom nie kłaniał.
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

4
Pugnacius pisze: Pisanie traktuje śmiertelnie poważnie. Podobnie jak czytanie, ocenianie i krytykowanie.
W takim razie zapraszamy do komentowania wrzucanych tekstów. :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”