182
Brawa i wyrazy uznania dla uthModara i eworma! Finałowy pojedynek był naprawdę bardzo wyrównany. :)
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

183
Dziękuję wszystkim, którzy dopingowali moje teksty i tym, którzy wytykali ich błędy i nieścisłości. Nie wychylałem się, pozwalając, by podejrzenia co do tożsamości literki E padały na pePe i tym bardziej miło, że niektórzy przypisywali mu autorstwo opowiadań.

Branie udziału w Turnieju było wielką przyjemnością. Wyniosłem z niego wiele korzyści, przede wszystkim udowodniłem sobie, że mogę się zmobilizować i kilka godzin poświęcić na pisanie, nawet w bardzo niesprzyjającym otoczeniu (czyt. akademik). Oby zostało mi to na dłużej :)

Gratuluję wszystkim konkurentom, przede wszystkim Głównemu Rywalowi ewormowi. Osobne podziękowania dla Fauxa i organizatorów Turnieju. Świetna robota!

184
uthModar pisze:Nie wychylałem się, pozwalając, by podejrzenia co do tożsamości literki E padały na pePe i tym bardziej miło, że niektórzy przypisywali mu autorstwo opowiadań.
Gratuluję zwycięstwa!

Ja również się nie wychylałem, bo byłem ciekaw jak to się wszystko rozwinie. No i fajnie się obserwowało eworma razem z jego projekcjami na mój temat. ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

185
Zaraz... A to puchar nie powinien się nazywać Puchar Fauxa i Rubii? To tak pięknie brzmi... Ładniej niż Puchar Administratora.

uthModar - serdecznie gratuluję i teraz słuchaj, bo będę wróżyć (a ja nieźle wróżę w tych sprawach): z Ciebie będzie prawdziwy Autor. Tylko musisz naprawdę dużo pisać. Bez przerwy. Tekst za tekstem, bez wytchnienia. Wszystko inne załatwisz po drodze, tylko nie zatrzymuj się.

Wszystkim pozostałym zawodnikom też gratuluję, bo teksty poziom trzymały, w każdym było coś ciekawego i naprawdę warto było je przeczytać. Fajnie, że miały szansę powstać.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

186
Nazwa Puchar Administratora Weryfikatorium jest wygrawerowana na tabliczce i niech tak zostanie :D Pomysł turnieju, wybór zawodników, ustalanie tematów - to wszystko sprawka Fauxa. Ja tylko sięgnęłam do portmonetki. W końcu pracuję, zarabiam i zdarzało mi się wydawać pieniądze w sposób znacznie bardziej nierozsądny. :)

189
E, tam. Lubię zabawy przyjemne i pożyteczne. :P A ta była do tego jeszcze emocjonująca.

Poza tym - teksty rzeczywiście trzymały poziom, co wcale nie jest łatwe, kiedy się pisze na temat narzucony z góry. Nigdy w życiu nie wystartowałabym w konkursie, którego temat byłby dla mnie niewiadomą :D Naprawdę szczerze podziwiam wszystkich uczestników.
Ostatnio zmieniony ndz 13 maja 2012, 21:44 przez Rubia, łącznie zmieniany 1 raz.

192
Popieram popierających popierających.
Gratuluję wszystkim uczestnikom turnieju, zwłaszcza tym, którzy stanęli na podium.
Rubio - serio, wiadomo, że można wydawać różnie pieniądze ale Ty postawiłaś sobie nimi pomnik trwalszy niż ze spiżu(przynajmniej wśród tych, którzy obserwowali turniej)

193
Gratuluję Wygranemu i wszystkim wyróżnionym. :)

Gratuluję Fauxowi, że bierze się za przedsięwziecia i potrafi doprowadzić je do końca i Rubii za to, ze potrafi być Mecenasem.

Gratuluję Wery, że zrzesza wspaniałych ludzi.

Uwielbiam z Wami tu być. :D

194
Thana pisze:uthModar - serdecznie gratuluję i teraz słuchaj, bo będę wróżyć (a ja nieźle wróżę w tych sprawach): z Ciebie będzie prawdziwy Autor. Tylko musisz naprawdę dużo pisać. Bez przerwy. Tekst za tekstem, bez wytchnienia. Wszystko inne załatwisz po drodze, tylko nie zatrzymuj się.
Dziękuję za te słowa i biorę je sobie głęboko do serca, Thano. Łatwo się nie poddam! :)

195
Tak, to ja bym chciała pogratulować nie tylko uthModarowi (zawsze wiedziałam, że masz to coś ;) ),
lecz także wszystkim uczestnikom!

A przede wszystkim, uważam, że należy podziękować Fauxowi za przeprowadzenie konkursu - wyszło naprawdę bardzo fajnie!
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2012”