Prospero

1
Zrodzony z lędźwi Zenona i łona Aleksandry. Bytujący w jakże pięknym i urokliwym Chorzowie. Starszyzna mego rodu nadała mi imię Łukasz. Nie, nie noszę imienia wielkiego wojownika, błyskotliwego naukowca czy utalentowanego grajka. Noszę swoje imię po tysiącach, milionach innych Łukaszy.

Matka moja, zawsze powtarzała, że mam bujną wyobraźnię, zwłaszcza, jak wracała z wywiadówek i słuchała moich płomiennych tłumaczeń dotyczących ocen które widniały na karteczce. Lecz nie to sprawiło, że zacząłem pisać trochę bardziej niż dla zabawy. Skłoniły mnie do tego dwa wygrane konkursy - nie, żadne wielkie, prestiżowe a małe i skromne. Jeden na Qfancie, a drugi na nakanapie.pl. Gwoździem do przysłowiowej trumny, była i jest, mała osóbka która "mędzi" mi cały czas, bym zaczął pisać "na poważnie".

Tak więc, mam nadzieję, że będzie Nam się dobrze... współżyło.

Czytałem regulamin. Piszę prewencyjnie.

Mam problem z przecinkami.
"Człowiek, poświęciwszy swe życie na dobre uczynki i czynienie dobra, umrze zapomniany i bez słowa podzięki. Jeśli wykorzysta swój geniusz niosąc niedolę i śmierć milionom, jego imię echem rozbrzmiewać będzie przez milenia."

2
Prospero pisze:Mam problem z przecinkami.
Panna Interpunkcja to jędza wyjątkowo złośliwa i bardzo kapryśna. Znamy ją jak zły szeląg.
Witaj!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

3
Tak więc, mam nadzieję, że będzie Nam się dobrze... współżyło.
Czuję, że tak też będzie, jesteśmy miłymi ludźmi. ;)

A Twój nick kojarzy mi się z jakimś szalonym, wąsatym iluzjonistą. :D A Twoje miasto odwiedziłem już kilka razy, bo, wiadomo, macie tam stadion i dużo dobrych koncertów.

Pozdrawiam entuzjastycznie i zapraszam do zabawy!
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

4
Prospero pisze:Czytałem regulamin. Piszę prewencyjnie.
Bardzo mnie to cieszy. :D

Nowe Kmiotki, jesteście? Patrzcie się i uczcie! Najpierw przeczytał, potem się przywitał. :D

...

Starszyzna mego rodu nazwała mnie Anną. Na cześć piosenki o Annie, która smutną ma twarz. :/ . Już wolałabym być Łukaszem, po milionie innych Łukaszy. :D

Do forumowania zapraszam! :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”