Szukałam w różnych działach i nie znalazłam, więc pytam.
Czy jest możliwość zamieszczenia i poddania ocenie czytelników Wery tekstu, który juz wczesniej został gdzie indziej opublikowany?
Jeżeli nie, to trudno. Dura lex, sed lex... Jeżeli tak, to w jakim Dziale i w jakim trybie?
2
Jeżeli chodzi o zamieszczenie w dziale "Tu wrzuć teksty do zweryfikowania..." to jest punkt regulaminu
§ 3. Teksty szkoleniowe, przeznaczone do weryfikacji i/lub interpretacji oraz upublicznione na forum weryfikatorium.pl nie mogą być wcześniej publikowane w prasie i/lub czasopismach albo wydaniach elektronicznych (e-zine).
Nikt nie będzie oceniał tekstu który został już wydany ze względy na klasyczny argument "Dobre bo wydane".
Natomiast jeżeli chcesz podyskutować o jakimś fragmencie wydaj książki/ opowiadani/itp możesz umieścić go Hyde Parku. Tam jednak nie ma co liczyć że ktoś zrobi taką weryfikację jak w dziale do tego przeznaczonym. W Hyde Parku najczęściej otrzymasz odpowiedzi podobało / nie podobało mi się. Twój wybór.
§ 3. Teksty szkoleniowe, przeznaczone do weryfikacji i/lub interpretacji oraz upublicznione na forum weryfikatorium.pl nie mogą być wcześniej publikowane w prasie i/lub czasopismach albo wydaniach elektronicznych (e-zine).
Nikt nie będzie oceniał tekstu który został już wydany ze względy na klasyczny argument "Dobre bo wydane".
Natomiast jeżeli chcesz podyskutować o jakimś fragmencie wydaj książki/ opowiadani/itp możesz umieścić go Hyde Parku. Tam jednak nie ma co liczyć że ktoś zrobi taką weryfikację jak w dziale do tego przeznaczonym. W Hyde Parku najczęściej otrzymasz odpowiedzi podobało / nie podobało mi się. Twój wybór.
5
Niestety nie umiem czytać w myślach bo życie moderatora było by o wiele łatwiejsze, i opieram się jedynie na treści przesłanej wiadomości. Sformułowanie:B.A.Urbański pisze:Grimzon, Alicji chyba chodzi o opublikowane na stronach internetowych a nie oficjalnie wydane np. w czasopismach.
jest bardzo szerokie (od bloga do wydania książkowego), że ciężko jest to określić. Mogę jedynie przedstawić oficjalną wykładnie regulaminu forum i zdać się na autora. Natomiast użyte sformułowanie opublikowany (w odmienności do rozpowszechniony) sugeruje wydanie drukiem. Ale to już takie prawnicze gadanie.Czy jest możliwość zamieszczenia i poddania ocenie czytelników Wery tekstu, który juz wczesniej został gdzie indziej opublikowany?