Hej, hej!

1
Cześć! ^^

Jako że nowemu użyszkodnikowi wypada się przedstawić, oto się przedstawiam.

Mam na imię Agata, ale wolę, gdy mówi się do mnie Kot. Urodziłam się we wczesnych latach 90-tych i jestem jedną z tych osób, które wciąż mają wrażenie, że "dekadę temu" to wtedy.
Pochodzę z małej mieściny o nazwie Dębno (jeśli ktoś wie, gdzie jest Woodstock, to podpowiem, że z Dębna mam tam 15 km), w tym momencie siedzę w Warszawie i - z przygodami i w dziwny sposób - (nie) studiuję oraz pracuję.

Piszę. Czy też pisuję, bo tekstów zaczętych mam dużo, a skończonych... pół (czyli skończyłam go, ale połowa idzie do wywalenia). W tym momencie moim celem jest dokończenie co najmniej jednego mojego opowiadania przed końcem roku. Mam spore wsparcie pewnej osoby ("A jak tam twój "Stół""?), więc powinno się udać. ;]
Pisać zaczęłam gdy miałam 12 lat, jednak długo ograniczało się to do zabawy na PBFach (dla nieobeznanych: pisane RPG bez Mistrza Gry), dopiero stosunkowo niedawno zaczęłam tworzyć swoje autorskie teksty.

Na forum weszłam, bo dużo o nim słyszałam. A poza tym lubię szczere opinie odnośnie moich tekstów, krytykę znoszę dobrze i lubię mieć poczucie, że dzięki dobrym radom innych piszę coraz lepiej, więc zdaje się, że to miejsce akurat dla mnie.

Cieszę się, że będę mogła Was pomaltretować moją twórczością. I, nie ukrywam, liczę na sporo miłych chwil na tym forum. ;]
Ostatnio zmieniony czw 13 gru 2012, 13:29 przez KleoKot, łącznie zmieniany 1 raz.
I więcej kręcę teraz głową mniej więcej o połowę
I mniej się tłucze w mojej duszy
I dusza mniej się dusi.

Everybody likes Cat(s).

4
Cześć Kocie! Cześć Trzytysięczna!
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

5
KleoKot pisze:A jak tam twój "Stół"
No właśnie?
Masz miesiąc na dokończenie go i wrzucasz do weryfikacji! ;]

A tak w ogóle to miło Cię tutaj powitać :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

6
Adrianna pisze: Masz miesiąc na dokończenie go i wrzucasz do weryfikacji! ;]
Miesiąc? Okej. Dzisiaj mam zamiar nie robić nic innego, tylko pisać (taaak, nie ma to jak mobilizacja pod tytułem "Jeśli będę pisać, to nie muszę robić prania" xD), więc mam nadzieję, że sporo mi się uda naskrobać. ;]

Cześć Kocie! Cześć Trzytysięczna!
Brzmi jak jakiś tytuł. "Trzytysięczna"... podoba mi się. ^^

Witaj Kocie! Baw się tu dobrze!
Mam zamiar. xP

Witamy i polecam maraton pisarski do realizacji tychże celów:)
Zobaczymy. Opcja jest dobra, z drugiej strony - to nie zakłada konkretnej ilości słów? W tamtym roku zabierałam się do NaNoWriMo (amerykańska listopadowa wersja), ale z pewnych przyczyn mi się nie udało (chociaż napisałam w jeden weekend 9 000 słów), jednak tam była opcja 50 000 słów. Nie chcę sobie w tym przypadku narzucać jakiejś ilości słów/znaków, bo nie mam pojęcia, ile mi to jeszcze zajmie...
I dusza mniej się dusi.

Everybody likes Cat(s).

7
KleoKot pisze:
Zobaczymy. Opcja jest dobra, z drugiej strony - to nie zakłada konkretnej ilości słów? W tamtym roku zabierałam się do NaNoWriMo (amerykańska listopadowa wersja), ale z pewnych przyczyn mi się nie udało (chociaż napisałam w jeden weekend 9 000 słów), jednak tam była opcja 50 000 słów. Nie chcę sobie w tym przypadku narzucać jakiejś ilości słów/znaków, bo nie mam pojęcia, ile mi to jeszcze zajmie...
W naszych maratonach każdy sobie sam wyznacza cele, limity itd.
Chociażby zerknij jak to teraz wygląda u mnie:
http://weryfikatorium.pl/forum/viewtopi ... c&start=90
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

8
No nieeee, wzięła i przeczytała regulamin, a ja obstawiałem, że trzytysięczną osobę powitamy standardowym "Czytaj PW", a tu lipa.
To znaczy cieszę się bardzo, że jesteś i że czytasz regulamin i takie tam i mam nadzieję, że zostaniesz na długo ;)
Miłe chwile będą, krytyka też i jeszcze jakieś dziwne niespodziewajki też będą.
Powodzenia :D

PS. Ogólnie to strasznie spudłowałem z obstawianiem 3000 osoby na forum, bo też obstawiałem faceta.

9
Regulamin czytam, a jakże. Wiem, jak się wkurzałam, gdy mi ktoś na moim PBFie nie przeczytał regulaminu i moich wypocin odnośnie świata, więc sama nie popełniam nieczytania. xD

O, niespodzianki. Lubię niespodzianki. xD I, rzeczywiście - pudło. ^^
I dusza mniej się dusi.

Everybody likes Cat(s).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”