o Gharasie słów kilka

1
Witam serdecznie wszystkich Użytkowników Weryfikatorium!

Nazywam się Tomek, mam 22 lata (wkrótce 23), jestem z Wrocławia. Jestem studentem Uniwersytetu Ekonomicznego (licencjat z finansów, obecnie jestem na 1 roku na specjalizacji "project manager"), pracuję w Aspiro S.A. (spółka doradztwa finansowego wchodząca w skład Grupy BRE Banku) jako doradca klienta w linii hipotecznej i biznesowej.

Zacząłem pisać w szkole podstawowej - nie udało mi się jednak jeszcze stworzyć do końca żadnego dłuższego tekstu. Aktualnie od pięciu lat tworzę własny świat - w zasadzie jest on już na tyle dopracowany, że może stać się tłem dla opowieści, które chodzą mi po głowie.

Na Weryfikatorium trafiłem stosunkowo niedawno, dłużej, bo od 2008 roku śledzę Forum Fahrenheita (rzadko się udzielam, bo przeglądam raczej archiwalne dyskusje).

3
Gatunek - fantastyka. Mimo tego, że zbyt dużej ilości magii w moim świecie nie przewiduję, inaczej nie da się mojej twórczości zakwalifikować, ponieważ rzecz się dzieje w never-never landzie. Dlatego tak, pewien rodzaj fantastyki, ale nie będzie to standardowe fantasy powielające dzieła Tolkiena ani systemy gier RPG.

Inspiracje biorę z mitologii, głównie słowiańskiej i skandynawskiej oraz germańskiej, no i greckiej. Dlatego też elfy (jeżeli się pojawią) w moim świecie będą małymi leśnymi skrzatami, a krasnoludy pięknymi ludźmi, mieszkającymi pod ziemią.

5
maciejslu pisze:
Fantastyka oparta na świecie nie-Tolkienowskim może być albo bardzo ciekawa, albo... W każdym razie ciekawi jesteśmy próbek twórczości ;-)
Dokładnie sobie zdaję z tego sprawę :D Mam nadzieję, że mój przypadek będzie należał do tych pierwszych ;P

Niewątpliwie uraczę wkrótce Weryfikatorium kilkoma próbkami, zapewne stworzę coś z przeznaczeniem do rozbebeszenia przez was, bo rzeczy które mam na dysku są strzępkami większej całości i samodzielnie nie funkcjonują ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”