61

Latest post of the previous page:

Obficie. Mam nadzieję, że jury jest pracowite, bo inaczej ciężko będzie o werdykt w grudniu...

A jeszcze bardziej mam nadzieję, że jury jest sprawiedliwe. A sprawiedliwość musi być po stronie Weryfikatorium ;).
“One day I will find the right words, and they will be simple.” ― Jack Kerouac

62
Idę o zakład, że ogłoszenie wyników zostanie przesunięte co najmniej do końca stycznia. Nie wierzę, że przez trzy tygodnie da się ogarnąć ponad 200 tekstów.

Widzę na liście kilka znajomych nicków z różnych miejsc w sieci. Będzie ciężko.

63
A publikację dostanie tylko jeden tekst.

Zastanawia mnie, czy w takich konkursach prace w ogóle są czytane od początku do końca, czy też juror po dwóch akapitach stwierdza: "nuda" i znajduje sobie coś ciekawszego.
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

64
uthModar pisze:Widzę na liście kilka znajomych nicków z różnych miejsc w sieci. Będzie ciężko.
W sumie to nawet sporo i to dobrze piszących, a nawet laureaci poprzednich edycji.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

65
uthModar pisze: Widzę na liście kilka znajomych nicków z różnych miejsc w sieci. Będzie ciężko.
Prawda? ;)

A swoją drogą ja to bym się bała puszczać tekst pod godłem, pod którym jestem publicznie znana z imienia i nazwiska - bałabym się, że mnie zdyskwalifikują, jeżeli ktoś akurat przypadkiem skojarzy z jakiegoś portalu czy forum.
Zwłaszcza, że jak widać skład osobowy na takich konkursach jest zastanawiająco stały ;)
Anna Nieznaj - Cyberdziadek
Nocą wszystkie koty są czarne
Gwiezdne wojny: Wróg publiczny

66
Nie wydaje mi się, aby była jakakolwiek podstawa do dyskwalifikacji w takim przypadku. Regulamin przewiduje tylko obecność pseudonimu, autor nie odpowiada za skojarzenia jury. Chociaż, jeśli do kogoś dany pseudonim przylgnął, to na pewno lepiej byłoby na potrzeby danej sytuacji wymyślić coś innego. Na przykład my nie mielibyśmy wtedy podstaw do przeżywania, ile znanych i cenionych nicków jest na liście ;).

68
Zaraz Gwiazdka, zatem rozwiązania chyba w grudniu nie będzie.

[ Dodano: Pią 21 Gru, 2012 ]
Są wyniki: http://www.woak.bialystok.pl/Default.as ... &aiid=5759
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

70
Dziękuję. Ej czemu napisali, że jestem z Żarnowa? Jestem z centrum świata ;// Miedznej Murowanej, się znaczy.

71
Gratki Nemesis.
dziko pisze:Ktoś jeszcze z WM się załapał na nagrodę lub wyróżnienie? Raczej widzę, że tryumfowało forum Nowej Fantastyki...
No ja się już chwaliłam w "Nasze sukcesy" ;)

72
Kamiko, to tobie należą się gratulacje, ale ja ze swojej strony też dziękuję bardzo. Hmm miła pani powiedziała, że dysponuję swoim tekstem. Fajnie jakby skusił się na niego jakiś portal. Na pewno będę próbowała ;33.

76
Gratulacje dla obu pań! :) Czekam na okazję do lektury.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”