Witam Serdecznie

1
Witam Serdecznie wszystkich użytkowników tego zacnego forum. Jestem muzykiem, fotografem, dziennikarzem amatorem, antyklerykałem. Ponadto kocham zwierzęta; w domu mam pięcioro. Dwa lata temu "popełniłem" publikację "Felietony katofoba" metodą self-publishing. Prawdopodobnie publikacja ta zostanie wydana drukiem tradycyjnym w kwietniu tego roku, przez Warszawską Firmę Wydawniczą. Ponadto napisałem okołu 300 artykułów, głównie felietonów, o tematyce antyklerykalnej i politycznej. Mam nadzieję, że swoją postawą zasłużę sobie na możność przebywania w gronie fascynatów literatury i pisarstwa. Niech żyje słowo pisane!

3
Witam Cię, mój synu!

Niezwykle cieszymy się, że trafiłeś do naszego skromnego grona i mamy nadzieję naprowadzić Cię na właściwą drogę.

Ja, jako duchowny i przedstawiciel kościoła, postaram się zadbać o Twoją duszę, aby nie błądziła już więcej.

Swoją drogą
Kalutor pisze:Jestem muzykiem, fotografem, dziennikarzem amatorem, antyklerykałem.
czy antyklerykał to zawód? Są od tego szkoły?
Kalutor pisze:Mam nadzieję, że swoją postawą zasłużę sobie na możność przebywania w gronie fascynatów literatury i pisarstwa.
Każdy może błądzić, ale my nikogo nie odtrącimy. Najważniejsze byś zasłużył na możliwość szczęśliwego życia po śmierci.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

4
Jedyne osoby uprawnione do nazywania mnie swoim synem, odeszły 28 lat temu.
Antyklerykał to nie zawód, to postawa życiowa oparta na mocy płynącej z rozumu.
Do bycia antyklerykałem niepotrzebne są szkoły, po za szkołą życia, w której każdy dzień kończy się egzaminem. Nie wiem skąd takie pytanie?
Moje życie po śmierci będzie dokładnie takie samo, jakie było zanim się urodziłem...

5
Kalutor pisze:Nie wiem skąd takie pytanie?
W jednym zdaniu wymieniłeś zawody i hobby różnego rodzaju, a na końcu dodałeś ideologię. Można przez to rozumieć, że ideologia jest Twoim zawodem, więc się zapytałem.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

6
B.A.Urbański pisze:
Kalutor pisze:Nie wiem skąd takie pytanie?
W jednym zdaniu wymieniłeś zawody i hobby różnego rodzaju, a na końcu dodałeś ideologię. Można przez to rozumieć, że ideologia jest Twoim zawodem, więc się zapytałem.
Ideologia jest moim zawodem, bo wymieniłem wszystko w jednym zdaniu? Pytać się nie czyni ujmy, kompromitować się - nie przystoi mężczyźnie...

7
Jakaż uprzejma wymiana kopniaków na powitanie. Ustaliliście zeznania, jednak otwarte pozostaje pytanie na czym Kalutor grywa. Bo na czym B. A. to mu już wiemy. :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

8
Witam,

Jak się kopią to awanturnicy się zbiegają.
Więc jestem.
Pytać się nie czyni ujmy
Zgadza się. Czytać regulaminy na forach, na których chce się funkcjonować również.
A przez nastroszenie piór ptak nie staje się piękniejszy.

Rozsądny (daleki od fanatyzmu) antyklerykalizm jest mi częściowo bliski.

Pozdrawiam,

Godhand
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

9
Kalutor pisze:Ideologia jest moim zawodem, bo wymieniłem wszystko w jednym zdaniu?
To nie jest czepianie się, ale po prostu bardzo mnie to zainteresowało. A jako czytelnik Twojego powitalnego posta odniosłem właśnie takie wrażenie (może to już zboczenie z Wery ;) ).

Swoją drogą, to smutne, że przyznajesz się do antyklerykalizmu oraz do tego, że jesteś katofobem. Bo z tego wynika, że wbrew temu co napisałeś:
Kalutor pisze:Antyklerykał to nie zawód, to postawa życiowa oparta na mocy płynącej z rozumu
w Twoim przypadku nie wynika to z rozumu, a ze strachu.
Bywa i tak ;)

Życzę miłego pobytu na forum i by łaska Wielkiego Weryfikatora spłynęła na Ciebie :)

P.S.
Kalutor pisze:Pytać się nie czyni ujmy, kompromitować się - nie przystoi mężczyźnie...
Niezmiernie cieszę się, że wiedzę teoretyczną już opanowałeś. Teraz czas byś zaczął praktykować ;)

dorapa, :wink:
B.A. = Bad Attitude

11
Dorapa:

Uważaj.
Ich barwy wskazują że opowiadają się po stronie klerykalnej...

Pozdrawiam,

Godhand

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

13
Myślę że fanatyczne podejście do jakiegoś tematu zaburza skojarzenia, wyostrzając je do granic absurdu i nadając cechy manii.
Stąd mój mało wybredny żart.

A zdjęcie - zebranie bojówki klerykałów, przecież to oczywiste.

Pozdrawiam,

Godhand

14
Wniosek: "Po letku, po letku córka", jak mawiała moja śp. babcia, co miało znaczyć, bym zwolniła i wyluzowała się nieco. Czego i Panom życzę. ;)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

15
Dorapa:

Zarzut zaburzeń właściwego kojarzenia nie był skierowany w Ciebie oczywiście.
Ani nawet nikogo personalnie.
Nasunął mi się, bo coś mnie podkusiło aby felieton Pana Mariusza przeczytać.

Pozdrawiam,

Godhand

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”