Witam serdecznie

1
Witam wszystkich. Mam 19 lat, a w kwietniu będę obchodził 20. Prócz różnych opowiadań rysuję także w gimpie. Interesuje się Astronomią, a w szczególności planetami, także tymi, które znajdują się w innych układach drogi mlecznej. Pozdrawiam wszystkich.

2
Witaj!

Co piszesz? Co rysujesz?
A black secret in the shadows of ancient times
Forgotten knowledge the rocks now teach me
About the Trollking's war against a poisonous pig
The stone whispers, but it tells no lie.

4
Cześć. Ładny ten obraz. Pokażesz więcej?
Tu jest nawet specjalny wątek do pokazywania: http://weryfikatorium.pl/forum/viewtopi ... 986#124019
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

5
Thana, wstydziłabyś się! Chłopak dopiero wszedł, a Ty już chcesz, żeby pokazywał :P

Witaj, Emmet_Brown!

Astronomia to raczej hobby czy planujesz coś zawodowo w tym kierunku?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

6
Cześć. Ładny ten obraz. Pokażesz więcej?
Tu jest nawet specjalny wątek do pokazywania: http://weryfikatorium.pl/...9d536986#124019
Rysuje kolejny, ale nie jest jeszcze gotowy, gdyż muszę po dokańczać jeszcze wiele rzeczy. Dziękuję za link:)
Astronomia to raczej hobby czy planujesz coś zawodowo w tym kierunku?
W chwili obecnej hobby. Cały czas też zbieram kolejne nowe informacje na ten temat za pomocą różnorakich filmów, programów, czy książek. Stosunkowo od niedawna zacząłem czytać na temat planet pozasłonecznych.

7
Całkiem ciekawie wychodzą Ci te planety, właśnie zastanawiałem się jakie możliwości ma gimp. Najwidoczniej już co nie co opanowałeś.

Jeszcze raz witaj! Czytaj, pisz, czuj się jak w domu ;] .
A black secret in the shadows of ancient times
Forgotten knowledge the rocks now teach me
About the Trollking's war against a poisonous pig
The stone whispers, but it tells no lie.

9
B.A.Urbański pisze:Thana, wstydziłabyś się! Chłopak dopiero wszedł, a Ty już chcesz, żeby pokazywał
B.A., zapomniałeś, że ja rozpustna jestem? I bezwstydna! Tak, chcę zobaczyć więcej jego... planet!
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

11
No i co, B.A.? Zajrzyj do Naszej Innej Twórczości - tak seksownej planety, jak pierwsza z wrzuconych przez Emmeta, to nigdy nie widziałeś! :P

12
Thana, bo ja z natury taki nieśmiały jestem...

Zajrzałem i aż się zawstydziłem widząc, że są bardziej seksowne od moich... planet :oops:
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

13
Bardzo dziękuję i cieszę się, że podobają się moje prace:). Niestety nie umiem tworzyć postaci, ani odwzorować zwierząt. Na razie trenuje wykonując właśnie takie malunki przy okazji poprawiając błędy i poznając możliwości gimpa:)

14
Emmet_Brown pisze:Niestety nie umiem tworzyć postaci,
No, nie wiem, czy nie potrafisz. Ta pierwsza, z wrzuconych w tamtym wątku planet, bardzo przypomina pewną część kobiecego ciała. :) Jakkolwiek bardzo lubię widoki mgławic i planet same w sobie (dlatego się zainteresowałam Twoimi obrazami) to takie ukryte skojarzenia też mi się podobają. Podwójne znaczenie - bo niby to oczywiste, że planeta, a jednak jest w niej coś jeszcze, dodatkowy sens - to fajne. Przypuszczam, że nie planowałeś tego tak, ale tak wyszło - i to może być jakiś trop, pomysł na cykl "żywych" planet.

15
No, nie wiem, czy nie potrafisz. Ta pierwsza, z wrzuconych w tamtym wątku planet, bardzo przypomina pewną część kobiecego ciała.
To jest jakaś gazowa planeta z pierścieniem, ale zupełnie nie zwróciłem na to uwagi, że może coś przypominać. Ta kolorystyka jest zupełnie przypadkowa: D. Z początku miała przypominać Saturna, ale niezbyt dobrze to wyglądało.

Kod: Zaznacz cały

Przypuszczam, że nie planowałeś tego tak, ale tak wyszło - i to może być jakiś trop, pomysł na cykl "żywych" planet.
Gazowe planety robię rzadko. Głównie skaliste, zwłaszcza przypominające ziemię. Zamierzam stworzyć także widoczne kontynenty, chmury i oceany.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za zainteresowanie moimi pracami:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”