na początku chcę przeprosić Autorów tekstów, które nazwałem padliną- to nie powinno mieć miejsca, a teraz do rzeczy;
skoro jesteśmy przyszłymi pisarzami powinniśmy być żywotnie zainteresowani na jakim etapie jesteśmy, ile nam brakuje do prawdziwego pełnowartościowego debiutu- tak, wiem, że nie ma tu jakiegoś konkretnego podziału umiejętności ale jakoś należy różnicować umiejętności
powinien być też jakiś punkt odniesienia, nawet jeśli jest on nieostry i nieokreślony a każdy ma o nim inne wyobrażenie- to właśnie poziom druku- niezdefiniowany ale przecież każdy wie o co chodzi, prawda?
doskonały, znakomity- takie i wiele podobnych opinii było o tekstach, ale tak jak nie można nazwać dobrego tekstu padliną, tak nie można też przesadzać w drugą stronę, więc co mam sobie jako przyszły pisarz pomyśleć gdy czytam że mój tekst był doskonały (kryptoautoreklama

że niby w domyśle doskonały jak na forumowy konkurs? na forum jako takie? jak na forumowego debiutanta? miło jest czytać takie rzeczy ale to dla mnie jako przyszłego pisarza nie ma innej wartości niż kurtuazyjna
jako przyszły pisarz wolałbym wiedzieć czy mój tekst ociera się o poziom druku czy jest żenująco słaby, sam widzę na forum teksty z obu kategorii i wszystkich innych pośrednich, najprościej aby ocenić tekst pod tym kątem wystarczy wyobrazić sobie, że w księgarni bierze się książkę i czyta w niej ten tekst- i reakcja, czy naprawdę jest to warte twoich ciężko zarobionych pieniędzy
sytuacje, że są kiepskie teksty publikowane a dobre mają problemy z przebiciem nie są przedmiotem tych rozważań i nie stanowią wobec tego argumentu, pomijam też to co się dzieje na rynku wydawniczym