2
Znowu? To w tym roku jeszcze nie było?

A jaki temat tą razą wymyśli Szanowny Organizator?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

5
brak tematu ale kryminał lub fantasy - a mogą być opowiadania bdsm, pytam bo mam takich trzy, z czego jedno wyjściowe- i chciałbym je rzucić do walki w jakimś konkursie

6
No cóż, ja tam akurat żałuję, że nie będzie tematu. Kłębi mi się w głowie tyle pomysłów i koncepcji, że jak przychodzi co do czego, to się nie mogę zdecydować. A temat jednak wskazuje jakiś kierunek. No cóż, trzeba się będzie zastanowić...
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

10
Nie ujawniają informacji na temat limitu znaków, lecz jeśli zostanie on przekroczony to tekst zostaje zdyskwalifikowany. Jak więc sądzicie (lub podpowiada wam doświadczenie), do ilu znaków powinien być taki tekst?
"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox

11
Hej,

Umownie chyba 5-10% przekroczenia jest do przyjęcia.
Ale zapytaj Romka bo to tylko moje przypuszczenie.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

12
Ja bym poczekał na samo ogłoszenie z regulaminem itd.
Chociaż przyjąłbym już teraz, że limit będzie jak w zeszłym roku.
Mogę się jednak mylić.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

13
Godhand pisze:Hej,

Umownie chyba 5-10% przekroczenia jest do przyjęcia.
Ale zapytaj Romka bo to tylko moje przypuszczenie.

G.
Nie ten konkurs, drogi Godhandzie :)
W tamtym akceptowalne będzie przekroczenie o parę znaków, przy 10 tysiącach może nikt nie odrzuci tekstu z 10125 znaków, ale już takiego na 12 000 - no to fru :)

Ale tak poważnie: jak jest limit, radzę się go ściśle trzymać. Znam konkursy, gdzie jest to reżimowo przestrzegane ze względu na możliwość zaskarżenia przez jakiegoś nieuszczęśliwionego rozstrzygnięciem uczestnika :)
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

14
Romek:

Faktycznie :) Wybaczcie pomyłkę.

A chodziło mi takie umowne podejście do większości konkursów, choć być może (raczej na pewno) przesadziłem z wartością procentową. Jednak nigdy nie wiemy, czy akurat interesujący nas konkurs akceptuje takie zwyczaje, więc najbezpieczniej pisać w limicie albo dopytywać.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

15
W poprzedniej edycji limit był do 72 tys. znaków, więc pewnie tym się powinno sugerować ;)
"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”