46

Latest post of the previous page:

Navajero pisze: I prawdą jest też, że niektórzy pisarze bywają zazdrośni o debiutantów, szczególnie tych uzdolnionych. /.../ Niestety byłem świadkiem kilku sytuacji, gdzie zazdrośni grafomani ( a w jednym wypadku zazdrosny pisarz) zagryźli poczatkujących autorów.
powiem tak - przeczytałem grubo przed premierą premierową powieść - "Dom na wyrębach" St. Dardy i krew się we mnie zagotowała z dzikiej zazdrości... Ale jakoś w ogóle mi nie przyszło do głowy Go zagryzać a wręcz przeciwnie.

47
Przecież nie twierdziłem, że wszyscy pisarze to paskudy :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

48
Navajero pisze:Przecież nie twierdziłem, że wszyscy pisarze to paskudy :)
...a jedynie spora większość :)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

49
pewnie tak, na szczęście nasz fantastyczny światek i naszych twórców omijają patologie współczesności - u nas nadal panuje duch braterstwa i przyjaźni z nielicznymi wyjątkami.

51
Jak się umówisz z jakimś stanu wolnego, to pewnie da się pokąsać :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

53
Navajero pisze:Jak się umówisz z jakimś stanu wolnego, to pewnie da się pokąsać :P

Ale ja stanu wolnego nie jestem, więc nie zamierzam się z nikim umawiać. Będę gryźć z zaskoczenia;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”