Podczytuje to forum już od jakiegoś czasu. Dzisiaj mnie naszło, żeby się zarejestrować - w końcu ile lat można pisać do szuflady? Moje teksty były czytane tylko przez rodzinę i znajomych, a oni w większości wychodzą z założenia, że krytyka tekstu = krytyka autora. To sprawia, że ograniczają się do poklepania po głowie i odnalezienia wszystkich zjedzonych przecinków - a przecież nie o to chodzi.
Jestem Marta, mam osiemnaście lat i mieszkam w niewielkim mieście na południu kraju. Uwielbiam (jak chyba wszyscy tutaj) książki, ze szczególnym uwzględnieniem fantastyki. Życie upływa mi głównie na włóczeniu się po konwentach. No i na uczeniu się, bo matura za rok

Uwielbiam Tolkiena, Gaimana i Białołęcką. Fascynują mnie mitologie, wierzenia, religie i legendy różnych kultur - mam tym zawalone całe półki

Poza tym, co niektórzy uznają za dość dziwne, jestem skrytą fanką "Muminków" i Tove Jansson. Czasem zdarza mi się obejrzeć jakieś anime, ale nie jestem jakimś wielkim wielbicielem. Marzy mi się kot i własna żaglówka, ale to może kiedyś.
Nie lubię pisać o sobie, więc... Cóż, chyba skończę

Cześć!