47
TadekM pisze:A płaca?
Materialista!
To się robi dla prawdziwie prawdziwej sztuki artystycznej!
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

49
Gdy wysyłałem swój tekst do NF nawet przez sekundę nie pomyślałem żeby za to kasę dostawać, ba, nawet mógłbym dopłacić jeśli to zwiększy szansę publikacji :D Najgorsze w NF jest to, że nie mówią gdy odrzucają tekst, tylko żyjesz z tą iskierką nadziei, choć twój los jest przesądzony. Tak z innej beczki, załóżmy czysto hipotetycznie, że wyślę ten sam tekst do dwóch magazynów, a warunek jest taki, że tekst nie może być wcześniej nigdzie publikowany. Co się stanie, gdy w tym samym czasie oba magazyny opublikują tekst? Czy mogę zostać pociągnięty do jakiejś odpowiedzialności karnej? ;d
"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox

50
Bron, a czy to takie straszne wyzwanie napisać dwa opka? Wysłać jedno do jednego, a drugie do drugiego, a jeśli nie przyjmą, to poprawić i wysłać na odwrót?
Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ludzie tam bardzo lubią sobie komplikować życie...
TadekM pisze:Znaczy, nie płacą ;)
Oj tam, Oj tam. Jeśli ktoś chce być prawdziwym ałtystą, to nie może się tym przejmować.
A tak serio, wydaje mi się, że płacą, bo NF płaci, SFFiH płaciło, więc nie ma powodu, żeby akurat Coś nie płacił.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

52
Najgorsze w NF jest to, że nie mówią gdy odrzucają tekst, tylko żyjesz z tą iskierką nadziei, choć twój los jest przesądzony.
Miałem podobne doświadczenie w przeszłości. Ale w tym roku (nowy redaktor albo ja się poprawiłem) już mi odpowiedziano.
Sugeruję zwrócić się z grzecznym zapytaniem, najlepiej tłumacząc swoje motywy. Brak odpowiedzi na takie pytanie to też odpoweidź.
Seks i przemoc.

...I jeszcze blog: https://web.facebook.com/Tadeusz-Michro ... 228022850/
oraz: http://www.tadeuszmichrowski.com

53
TadekM pisze:
Najgorsze w NF jest to, że nie mówią gdy odrzucają tekst, tylko żyjesz z tą iskierką nadziei, choć twój los jest przesądzony.
Miałem podobne doświadczenie w przeszłości. Ale w tym roku (nowy redaktor albo ja się poprawiłem) już mi odpowiedziano.
Sugeruję zwrócić się z grzecznym zapytaniem, najlepiej tłumacząc swoje motywy. Brak odpowiedzi na takie pytanie to też odpoweidź.
To prawda, NF odpowiada - krótko, rzeczowo, bardzo minimalistycznie wręcz, ale ważne, że w ogóle :)

54
Czy ktoś ma może bardziej aktualne informacje? Czy np. Postępowanie NF wyewoluowało w bardziej przyjaznym kierunku czy może odwrotnie?

56
Dawno nic nie pisałem więc potrzebuję konstruktywnej informacji zwrotnej :P wrzucę test za tydzień to zobaczymy :P

ale to dobre informacje :)

57
DAF pisze:Jeśli masz dobry tekst, ślij śmiało.
Dobry tekst to i do Parowskigo można było słać, a kiepskiego i Cetnarowski nie weźmie.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”