Witam ludzi pióra!

1
Twórczość początkujących pisarzy na tym portalu obserwuję i czytam od dłuższego czasu, jednak dopiero niedawno zdecydowałem się założyć tu konto. Odkąd sięgam pamięcią, czyli od wczesnego dzieciństwa, miałem zamiar napisać własną książkę. Jednak jak to z planami bywa… Mam, co prawda, na koncie kilka szkiców i krótkich opowiadań, ale są to raczej tylko mniej lub bardziej udane próby prawdziwego pisarstwa. Od pewnego czasu zacząłem jednak poważniej (a co ważniejsze, realniej) myśleć o przelaniu niektórych pomysłów na papier (czy też ekran monitora) i mam nadzieję otrzymać tutaj cenne i pouczające rady oraz konstruktywną krytykę. Co zaś się tyczy reszty informacji o mojej skromnej osobie, to pozwolę za siebie przemówić mojej (mam nadzieję w przyszłości, bogatej) twórczości.

2
A jakim gatunkiem masz zamiar się parać?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

3
Mówiąc krótko - różnymi. Jestem otwarty na rozmaite gatunki literackie. Jednak konkretniej mówiąc, zbieram się do napisania opowiadania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”