Trochę i o mnie

1
Dzień dobry wszystkim.
Kiedy byłam mała myślałam, że będę poetką. Wiersze były ze mną i były we mnie. Ja je tylko, co jakiś czas wydobywałam na światło kartki otrzepując może lekko z kurzu. A potem dorosłam, poszłam do pracy, spotkałam swojego mężczyznę, urodziłam dziecko, drugie i trzecie też. Zapomniałam o poezji. Teraz mi nieco żal. Teraz sobie przypominam. I trochę zaczynam pisać. Trochę po drodze zdarzało mi się też zawędrować do prozy. I niedawno sobie i o tym przypomniałam i też próbuję swoich sił. Może kiedyś Wam o tym opowiem.
Trzeba spełniać marzenia, prawda?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
Dziękuję za miłe powitanie. W regulaminie Działu poezji nie wyczytałam, że czekać trzeba, no to się ujawiłam troszkę.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Re: Trochę i o mnie

4
Dzień dobry :)
ithilhin pisze: Kiedy byłam mała myślałam, że będę poetką. Wiersze były ze mną i były we mnie. Ja je tylko, co jakiś czas wydobywałam na światło kartki otrzepując może lekko z kurzu.
Gdy Michałowi Aniołowi postawiono (pewne n-ty raz) pytanie, w jaki sposób spod jego dłuta wychodzą takie wspaniałości, miał on odpowiedzieć, że bierze kawałek marmuru i jedynie odłupuje zbędny materiał :)

Powodzenia w twórczości :)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

6
Plemiona? Chyba nie. Grałam kiedyś w coś sieciowego, gdzie były klany i było strasznie fajnie dopóki wiat się nie zrypał (wiem, pomogłam), ale zabij mnie nazwy nie pomnę.
Dobra, żartowałam z zabijaniem. Daruj mi chcę żyć. ;-)
Na usprawiedliwienie dodam, że grywałam dużo w wytwory stajni White Wolfa, ale "analogowo".
gosia

Obrazek

8
Ale styl czego?
Jam nie Magda, jam Małgorzata.

[ Dodano: Wto 24 Wrz, 2013 ]
Bartosh16, odgrzebałam. Tutaj grałam sto lat temu:
http://www.konoblemen.net/
Wolę offline jak już :-)
gosia

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”