16

Latest post of the previous page:

Cześć, cześć :)
Z Grafomanii? ;) Ciekawy wybór, nie powiem...
Czyżbyś znała ten konkurs? :) Jestem zaszczycony ; )

Wrzuciłem, żeby przetestować, kto da się nabrać i nie ukrywam, że podejrzewałem o to humanożercę - jak widać słusznie :)

Urzekło mnie Nasienie zła. :D Dzięki za miarkę śmiechu.
Proszę :) Lubię wracać do tego tekstu, narcystycznie uważam go za całkiem udany, ale i tak nic nie równa się radości, jaką dało jego tworzenie ;p
Antologia opowiadań Czarna Kawka - wyślij nam swój tekst!

17
beryl pisze:
Z Grafomanii? ;) Ciekawy wybór, nie powiem...

Czyżbyś znała ten konkurs? :) Jestem zaszczycony ; )
Rzadko, bo brak na to trochę czasu, ale bywam na forum fantastyki (jakieś opka tam nawet wrzucałam) i zerkam sobie, co tam się dzieje. W Grafomianię się nie wczytywałam, ale pamiętałam, że była taka zabawa.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

18
Beryl, ale w Tobie siedzą te moje przycinki, skoro stale dajesz mi do zrozumienia, że chcesz się odegrać. :)

Zatem, udało Ci się mnie nabrać. A teraz pęknij z dumy, uznając swój tekst za noblowski. :)

Pozdrawiam.

Ps: a mówiąc poważnie, robiąc "wpadkę", miałem jeden cel, żeby Cię podrażnić i skłonić do przedstawienia swojej twórczości na very. :)

19
Dobrze, dobrze, humano już się mi tutaj nie tłumacz ani nie analizuj mojej psychiki bo Ci to wybitnie nie wychodzi :)
Rzadko, bo brak na to trochę czasu, ale bywam na forum fantastyki (jakieś opka tam nawet wrzucałam) i zerkam sobie, co tam się dzieje. W Grafomianię się nie wczytywałam, ale pamiętałam, że była taka zabawa.
Zabawa była konkretnie na portalu (forum jest nieco martwe), ale cieszy mnie, że Grafomania jest znana poza nim, bo to moje dziecko ; )

20
Być może nie trafiłem z diagnozą, niemniej pomnij na powiedzonko: jak Cię widzą, tak cię piszą. :)

Tobie też nieźle wychodziło, np. twierdzenie, że prawdopodobnie jestem nastolatkiem. :)
Ostatnio zmieniony czw 17 paź 2013, 20:40 przez Humanozerca, łącznie zmieniany 1 raz.

23
beryl pisze:Zabawa była konkretnie na portalu (forum jest nieco martwe)
A, tak, tak, chodziło mi o portal.

I też zachęcam (beryl, Humanożerca) - dajcie sobie wzajem spokój, milej będzie ;)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

24
Nie, nie! Ja nie chcę!
Panowie - zagryźcie się! Wyzwijcie na pojedynek! Rzućcie rękawicami od średniowiecznej zbroi! Będzie krwiście, podniecająco i obrzydliwie.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

26
Cześć. Jeśli chcesz, to się kłóć, bo tu wolno. Byle kulturalnie. ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

27
Byle kulturalnie
Hmm... masz na myśli coś takiego? ; )

Szanowny Panie, z uprzejmością donoszę, iż poziom Pańskich wybryków oralnych dotykających moją osobę jest podobnych do tego, jakim posługuje się młodzież, czym czuję się głęboko zażenowany. Bardzo proszę zatem o rozważenie, czy nie lepiej by było, gdyby Pańskie usta ze srebrnych zamieniły się w złote.

29
beryl pisze:Hmm... masz na myśli coś takiego? ; )
O, tak! Tak! :D

Tylko gramatyka Ci się posypała:
beryl pisze:Pańskich wybryków oralnych dotykających moją osobę jest podobnych do tego, jakim posługuje się młodzież,
Erythrocebus pisze:Ładne to zmienianie się ust... :)
Ładne. Ale mnie się najbardziej podoba "wybryk oralny dotykający osobę". Chyba sobie przyswoję. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

31
A, i jeszcze chciałam powiedzieć, że tę Twoją Czarną Kawkę, to ja wciąż odruchowo czytam jako Czkawkę. Czy Ojcowie Założyciele Projektu Literackiego byli świadomi, że będzie on skracany do Czkawki? :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”