Dzień dobry wieczór : )

1
Cześć!
Mówcie mi Kerihaz (w skrócie może być i Keri)! Nie jestem świetną pisarką, nie znam po 20 synonimów każdego ze słów, robię błędy ortograficzne i stylistyczne, ale... jestem tylko człowiekiem, którego pasją jest pisanie.
Tak naprawdę piszę od momentu, kiedy jeszcze nie nauczyłam się pisać. Śmiesznie to brzmi, ale naprawdę- już mając 5 wymyśliłam serię opowiadań o biedronce, zamierzałam ją wtedy uczynić książką i rozdawać dzieciom.
Ale później nauczyłam się pisać już tak naprawdę i pomimo początkowo sporych problemów z ortografią, nie zraziłam się do swojej 'pasji'. W szkole zawsze lepiej szła mi matematyka, aniżeli język polski, chociaż muszę się pochwalić, że zawsze, kiedy mieliśmy pisać na bardziej luźny temat (w senie nie dotyczący lektury) moja praca była wyróżniana! :D
Pierwsze korzyści z pisania odczułam zakładając pierwszego blooga (początkowo nawet nie był dla nikogo udostępniany). Tak naprawdę, pomimo młodego wieku dużo przeżyłam w swoim życiu i nie są to do końca słodkie wspomnienia. Kiedy piszę, czuję ulgę, jest mi lżej i czuję, że coś mogę, że potrafię, że jestem silna, choć tak naprawdę, nie piszę o sobie i o swoim życiu prywatnym.
Wydać książkę? Ha! Któż by tego nie chciał? Ale spokojnie, na wszystko przyjdzie czas. Póki co zamierzam się trochę podszkolić, by pisać lekko i płynnie. I oczywiście znaleźć motywację, aby pisać RE GU LAR NIE, bo to jest moja największa zmora.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
Keri.

p.s. o co chodzi z tymi siedmioma cyframi podczas rejestracji? :D

2
hej, rozgość się :-)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
Witaj na pokładzie!
Keri pisze:p.s. o co chodzi z tymi siedmioma cyframi podczas rejestracji?
to przebiegła zagrywka admina, który gra w totka i ciągle potrzebuje nowych liczb a na chybił-trafił już nie liczy :P

4
Smoke pisze:Witaj na pokładzie!
Keri pisze:p.s. o co chodzi z tymi siedmioma cyframi podczas rejestracji?
to przebiegła zagrywka admina, który gra w totka i ciągle potrzebuje nowych liczb a na chybił-trafił już nie liczy :P
o ja... trzeba było powiedzieć wcześniej, wymyśliłabym bardziej kreatywną kombinację! hahaha :D

6
keri, kreatywnych kombinacji tu сколко угодно.

czesć :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

7
Dobry wieczór Keri(haz) :)
Kerihaz brzmi z węgierska, czy wybór takiego nicka jest efektem sympatii dla tego państwa? :)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

8
czy wybór takiego nicka jest efektem sympatii dla tego państwa?
Hehe, raczej nie ;) Po prostu czytane wspak daje słowo Zahir(ek), a tak właśnie sporo osób na mnie mówi. A że niestety czasami ów nazwa jest zajęta, to zaczęłam ostatnio podpisywać się od tyłu i o :D

10
Cześć, czołem, kluski z rosołem :)

witaj na pokładzie :)
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

11
I wyszedł bardzo sympatyczny nick :D
dziękuję :D

No i ogólnie wszystkim dziękuję za przywitanie :D Czas od jutra zająć się chyba pisaniem, bo jak tak patrzę na forum to... O_O czuję się jak 7, a nawet 8 nieszczęść :C
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”