Latest post of the previous page:
co cie zaciekawilo, b.a.?B.A.Urbański pisze:Przyznam, że z całej serii najbardziej zaciekawiła mnie Twoja powieść i dlatego tylko ta zagościła na mojej półce.
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
co cie zaciekawilo, b.a.?B.A.Urbański pisze:Przyznam, że z całej serii najbardziej zaciekawiła mnie Twoja powieść i dlatego tylko ta zagościła na mojej półce.
Uroczysta gala konkursu "Otwartym Tekstem", na której zostanie ogłoszony werdykt jury przesunięta na drugą połowę stycznia!
Kiedy na wiosnę opublikowaliśmy pierwsze komunikaty dotyczące konkursu na opowiadanie "Otwartym tekstem" nie sądziliśmy, że będzie się cieszyć, aż taką popularnością. Rzeczywistość przerosła nasze najśmielsze wyobrażenia. Na konkurs nadeszło w sumie kilka tysięcy prac. Połowa z nich trafiła do nas w ostatnim tygodniu trwania konkursu. W związku z tym musimy zmienić datę uroczystej gali, na której zostanie ogłoszony werdykt jury. Chcemy umożliwić wszystkim jurorom rzetelne zapoznanie się z wszystkim tekstami, a to wymaga więcej czasu. W porozumieniu więc z naszym mecenasem postanowiliśmy przesunąć galę na drugą połowę stycznia.
O dokładnej dacie poinformujemy w późniejszym terminie.
A do tego spora część pomyślała sobie: "O, konkurs bez narzuconego tematu! Mam tekst, który odpadł z konkursu xxxxx, a przecież jest taki wspaniały - wyślę go tutaj!"Bartosh16 pisze:Podejrzewam, że większość odpadnie w przedbiegach, bo napisali je ludzie o schemacie myślenia: "Oooo wysoka nagroda. Może coś napiszę".
Tak bardzo moja mentalność!"O, konkurs bez narzuconego tematu! Mam tekst, który odpadł z konkursu xxxxx, a przecież jest taki wspaniały - wyślę go tutaj!"
Jeszcze bardziej moja mentalność!"Oooo wysoka nagroda. Może coś napiszę".
To bardzo dobra mentalnośćCerro pisze:Tak bardzo moja mentalność!"O, konkurs bez narzuconego tematu! Mam tekst, który odpadł z konkursu xxxxx, a przecież jest taki wspaniały - wyślę go tutaj!"
KONKURS "OTWARTYM TEKSTEM" ROZWIĄZANY!
Drodzy Uczestnicy Konkursu „Otwartym tekstem”,
drodzy Chimerowicze,
z radością informujemy, że po burzliwych obradach jury w składzie: Jan Gondowicz (przewodniczący), Magdalena Tulli, Janusz Rudnicki, Agnieszka Wolny- Hamkało, Marcin Sendecki, Rafał Bryndal i prezes PKN Orlen Jacek Krawiec wybrało zwycięskie opowiadanie!
Decyzja była niełatwa, bo zainteresowanie konkursem było ogromne. Dostaliśmy prawie 3000 opowiadań. Jury wybrało 5 najlepszych tekstów, a nazwiska nagrodzonych poznamy na uroczystej gali, która odbędzie się 26 stycznia o 19.00 w Teatrze Imka w Warszawie.
No i znowu się nie udało :(Tak, laureaci zostali już powiadomieni!
Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”