Witam Was

1
Co mnie skłoniło do zarejestrowania się tutaj? Nie będę oryginalny - po prostu piszę i chciałbym nawiązać kontakt z ludźmi, którzy również się tym zajmują. Jak trafiłem na Weryfikatorium? Otóż przy pomocy wujka Google szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania związane z wydaniem powieści i dużą część przydatnych informacji znalazłem właśnie tutaj. Liczę na to, że zdobędę jeszcze inne wskazówki. Sam w miarę możliwości też postaram się pomóc.
I jak (chyba) każdy tutaj myślę o wydaniu własnej książki.

3
Cześć.
SebaL pisze:I jak (chyba) każdy tutaj myślę o wydaniu własnej książki.
Jaka jest Twoja książka? Jest już w kompie czy dopiero w głowie?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

4
Już dawno w kompie. Obecnie przechodzi drugie czytanie. Zarówno w tym jak i poprzednim dopracowuję wszystko, walczę z powtórzeniami i niezbyt dobrymi konstrukcjami zdań. Fabuły nie ruszam.

5
Cześć i powodzenia :) W jakiej tematyce piszesz?
Co wiedzę własnych błędów zbudzi, jeśli nie słuszność innych ludzi?

Aforyzm malajski

6
Jest to powieść o życiu kilkunastu różnych ludzi we współczesnych polskich realiach. W tle przewijają się typowe dla naszego kraju problemy: bezrobocie, korupcja, oszustwa itp.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”