Witajcie!

1
Witam serdecznie wszystkich.
Choć od młodzieńczych lat pisanie było moją pasją, to dopiero teraz, niemal u schyłku życia, znalazłam czas na to, by zająć się tym poważniej. Poprzednio była nauka, praca, dzieci i pisałam jedynie pokątnie, głównie "do szuflady".
Ponad dwa lata temu los spłatał mi niemiłego psikusa, w wyniku czego zostałam zmuszona do przerwania pracy i wycofania się z czynnego życia. Żeby nie oszaleć, wróciłam do pisania.
Obecnie pogodziłam się z tymi ograniczeniami, bo pisanie stało się moją pasją, czymś potrzebnym mi do życia jak powietrze.
Szukam miejsca, gdzie mogłabym zapoznać się z tym, jak piszą inni początkujący w tej dziedzinie, nauczyć się oceniać stworzone dzieła i przez to wyciągnąć dla siebie naukę na przyszłość.
Ponieważ jestem już nieco starszej daty, mam nadzieję, że wybaczycie mi ewentualne lapsusy, czy niezręczności, których mogłabym się dopuścić. Mam na myśli swoją niezbyt dużą zręczność w poruszaniu się na płaszczyźnie internetowego świata.
Interesuję się literaturą i muzyką poważną, którą zresztą we wcześniejszych, lepszych czasach osobiście uprawiałam. Teraz już, niestety, nie jestem do tego zdolna i dlatego próbuję czymś innym zapełnić sobie życie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
..."Więc kimże w końcu jesteś?
- Jam częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro."...

J.W Goethe "Faust"

3
Witaj, Marcinie!
Najlepiej czuję się w gatunku obyczajowym. Ostatnimi czasy, tak dla rozrywki, próbowałam czegoś mieszanego, obyczaj, połączony z elementami fantasy, a właściwie zahaczający o wątki mistyczne. Poza tym obecnie pokusiłam się o napisanie kryminału. Jak dotąd, a jestem w 2/3, udało mi się utrzymać tajemnicę i mam nadzieję zakończyć ten tekst z sukcesem.
- Jam częścią tej siły,

J.W Goethe "Faust"

5
Bardzo dziękuję Ci, Lady i doceniam życzliwość.
- Jam częścią tej siły,

J.W Goethe "Faust"

6
Wydawałoby się, że każda rzeka przemija. Owszem, drąży góry, poi lasy i ich mieszkańców, ale poza tym nikt nie zastanawia się nad rzeki losem. Wydawałoby się, że rzeki przemijają, one zaś w niejednym przypadku trafiają do mórz i oceanów. Życzę Ci, abyś i Ty odnalazła swój ocean... swoje morze między wierszami, tekstami, literami...

Dobry wieczór. : )
Wszystko, co da się powiedzieć, da się powiedzieć prosto, a czego nie da się powiedzieć, o tym należy milczeć.

7
Dobry wieczór, Spoon. Dziękuję Ci bardzo.
- Jam częścią tej siły,

J.W Goethe "Faust"

8
Dzień dobry i wieczór piękny. Miłego forumowania i pisania!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

10
Ithilhin, Natalio, witam Was serdecznie!
- Jam częścią tej siły,

J.W Goethe "Faust"

13
Witaj Zoju! Mam nadzieję, że znajdziesz tu to, czego szukasz i proszę - nie mów więcej, że jesteś niemal u schyłku życia, bo to wielka nieprawda! Powodzenia!
Marta Gruszczyńska

14
Zoja pisze:niemal u schyłku życia
Zoja pisze:Ponieważ jestem już nieco starszej daty
O, nie, nie, nie...

Proszę się nie postarzać moja droga! Jesteś w wieku mojej szwagierki, a ona nawet zmarszczek nie ma! :D

Baw się z nami, nie licz siwych włosów i pisz literaturę, która nie będzie się starzeć! Powodzenia!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”