Dzień dobry
WWWZnalazłem tą wysepkę bez żadnych map - jedynie mając za przewodnika mego młodszego brata, który próbuje swych sił w tej profesji.
WWWSwego czasu byłem pożeraczem książek. Uwielbiałem zagłębiać się w świat, który tak naprawdę nie istniał wokół mnie. Ograniczony wyobraznią autora opowieści sięgałem sam po długopis i tworzyłem na pustych stronach własną wizję świata. Tworzyłem postacie nadając im imię i ofiarowując życie. Zdarzało się też, że im je odbierałem.
WWWSkończyły się czasy szkoły, zaczęła rzeczywistość. Praca, małżeństwo , dzieci…Tak zwana pogoń za bytem odebrała mi siły na coś twórczego. Zostały niedokończone pomysły, opowiadania, wiersze – wszystko w teczkach. Odstawiłem chęć pisania, która umierała powoli i nieubłagalnie.
WWWA teraz jestem dojrzalszy o parę (naście) lat podczas których rozpadło się małżeństwo, dzieci podrosły a ja osiągnąłem złudzenie bezpieczeństwa i stabilności ( bo cóż w życiu jest na tyle bezpieczne aby trwało wiecznie ? )
WWWPowróciłem do mojego hobby jakim jest świat fantazji, który mogę sam budować za pomocą słów do postaci jaką kreuje moja wyobraznia...
WWWPozdrawiam wszystkich obecnych
2
Witaj i rozgość się. 

Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
4
Czyli młodszego brata już przygarnęliśmy?sajgon pisze:Znalazłem tą wysepkę bez żadnych map - jedynie mając za przewodnika mego młodszego brata, który próbuje swych sił w tej profesji.
:(sajgon pisze:Zdarzało się też, że im je odbierałem.
Ale nie umarła w końcu? Czy jak feniks...?Odstawiłem chęć pisania, która umierała powoli i nieubłagalnie.
I Tobie również wręczam powitalny kubeł z herbatą. Usiądź... o, tam. Jest jeszcze parę wolnych miejsc. Cześć.

6
Witam serdecznie.

No to musisz mieć niezłą wyobraźnie, jeśli nawet ta autorów była ograniczonaOgraniczony wyobraznią autora opowieści sięgałem sam po długopis i tworzyłem na pustych stronach własną wizję świata.

"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox
Re: veni,vidi..Salve! Salvete!
8złudzenia sa malo bezpieczne i zupełnie niestabilne.sajgon pisze:osiągnąłem złudzenie bezpieczeństwa i stabilności ( bo cóż w życiu jest na tyle bezpieczne aby trwało wiecznie ? )
Ile masz lat?
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.