Siemanko wszystkim :).
Na imię mam Patrycja, w internetach znana jako ramoncia. Znaleźć mnie można na blogu The Story of Ramona, gdzie próbuję swoich sił literackich. Jestem niepoprawną introwertyczką, mam szeroki wachlarz zainteresowań, a moje hobby często przechodzą rewolucje, bo dość szybko nudzę się niektórymi rzeczami. Namiętnie czytam książki i choć upodobałam sobie zwłaszcza Kinga, Cobena i siostry Bronte, to nie pogardzę niczym. Ostatnio również sporo czasu spędzam w blogosferze, gdzie można trafić na naprawdę niezłe kawałki (zdarza mi się tam również betować niektóre teksty).
Poza tym amatorsko piszę, gdzieś chyba od dwunastego roku życia, choć moje pierwsze próby raczej nie nadają się do publikacji - no chyba że jako przestroga, jak nie należy pisać :P.
W opowieściach nie jestem w stanie znieść braku gruntownego researchu ani nudnych, rozwlekłych, nic nie wnoszących opisów (trzeba bohaterom pozwolić mówić za siebie;). Nie mam nic przeciwko wulgaryzmom, jeśli charakteryzują daną postać lub świat społeczny. Moją słabą stroną za to jest interpunkcja - przecinki lądują tam, gdzie każe mi intuicja, co nie zawsze jest zgodne z poprawnością słownika. Sen z powiek spędza mi pisownia "naprawdę" i "na pewno".
Ufff, trochę się rozpisałam, więc po prostu witam wszystkich :).
2
Witaj i rozgość się. 

Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
4
Trudno dokładnie określić, bo to jest coś w rodzaju powieści obyczajowej z elementami psychologicznymi i kryminalnymi, widziane oczami wielu bohaterów, z których każdy ma do opowiedzenia jakąś część. Trochę taki mój eksperymentCo takiego piszesz?

Może wrzucę tutaj fragment do oceny, ale na razie za bardzo się Was boję