Dobry wieczór

1
Dobry wieczór.

Historie uwielbiam opowiadać od dziecka. Do dziś mam przed oczami sceny z przedszkola, kiedy opowiadałem innymi dzieciom swoje wersje bajek. Słuchacze z wprowadzonych zmian nie zawsze byli zadowoleni. W gimnazjum pisałem opowiadania tylko wtedy, kiedy byłą taka praca domowa. Na kolanie tuż przed rozpoczęciem lekcji. W liceum moja pasja tworzenia historii ustąpiła zainteresowaniu płci przeciwnej.

Książki zacząłem czytać dopiero po dwudziestym roku życia, wcześniej udało mi się skończyć tylko Starego człowieka i morze. Czytanie przerodziło się w nałóg. Uświadomiłem to sobie, kiedy opróżniłem szafę z ubrań i zastąpiłem je książkami.

Parę lat temu napisałem opowiadanie kryminalne na konkurs literacki. Napisałem tak jak w szkole, na chwilę przed upływem terminu bez sczytywania. Konkurs wygrałem.

Wtedy zainteresowałem się pisaniem. Wydawało mi się, że jak tak łatwo mi poszło, to znaczy, że muszę mieć talent! Szybko zorientowałem się, w jak dużym jestem błędzie. Do dziś walczę z szeregiem mniejszych i większych błędów. Mam świadomość, że nigdy ich się nie pozbędę w stu procentach, lecz chcę przynajmniej do tego dążyć.

Dziś od czasu do czasu pisuję krótkie teksty i czasami udaje mi się wygrać książkę w jakimś konkursie. Zazwyczaj lektury dla pań.

Postanowiłem mocniej przyłożyć się do pisania i mam nadzieję, że to miejsce przyczyni się do tego. Zaczynam z ciekawością, lecz również z obawami.

Tyle się napisałem, a nawet się nie przedstawiłem. Jestem Michał.

Pozdrawiam!

4
@Seporyt Moja nieświadomość doszła do głosu i wyraziła nastoletnie pragnienie. To ja się zacząłem interesować dziewczynami zdecydowanie mocniej niż wcześniej :)

Wiecznie zakochany bez pamięci, wzdychający do obiektów uwielbienia i te sprawy. Choć bywało, że i niewiasty się mną interesowały. Jak to wśród nastolatków.

@Natasza

Miło mi z powitania. Zainteresowało mnie święto i wiwat. Co się pod tym kryje?

5
Nocny pisze:święto i wiwat
ot... od czasu kiedy forum się zbiesiło - jesteś pierwszym nowym, Nocny, :)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

6
Widzę, że na coś się nie załapałem. Ciesze się, że moje pojawienie się tutaj jest wpisane w jakiś kontekst. Już na starcie czuje się choć odrobinę wyjątkowy ;)

7
Nocny pisze:Już na starcie czuje się choć odrobinę wyjątkowy ;)
a lubisz avatary w SB?
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

10
Witaj Nocny!
Mam nadzieję, że tak jak ja dużo się tutaj nauczysz, a pisanie stanie się twoim drugim nałogiem zaraz po czytaniu. :) Avatar, jest to twoje zdjęcie, które możesz zmienić pod zakładką "profil".
Na razie nie masz ustawionego żadnego avataru, więc jesteś ukazany jako popiersie mężczyzny.
A SB to shoutbox, czyli czat. Jeśli zjedziesz na sam dół strony głównej to z pewnością go znajdziesz.
:D

Miłego pisania.
Pablito
Pisać każdy może... bez względu na wiek :).
http://okiemipiorem.blogspot.com/

Re: Dobry wieczór

12
Nocny pisze:Tyle się napisałem, a nawet się nie przedstawiłem. Jestem Michał.
czesc :-) michały to fajne chłopaki :-)

I przedstawiles sie pełniej niz imieniem. Lepiej.
I lubisz avatary w shoutboxie. :-D
Just remember :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

14
Dzięki, za miłe słowa :)

Shoutbox, avatary... ok. Czuje się, że coś za tym się kryje i chyba domyślam się co, a na pewno mam hipotezę.

Ok, to która grupa trzyma tutaj władzę? ;)

15
Władzętrzyma grupa tworząca grupę trzymającą grupę trzymającą władzę.
Cześć i miłego forumowania.
A o czym było zwycięskie opowiadanie? ;)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”