Witam wszystkich :)

1
Hej,
od początku tygodnia zmagam się decyzją czy podjąć współpracę z wydawnictwem na zasadach współfinansowania. Weszłam tu troszkę poszperać :) a może nawet zasięgnąć porady...i języka oczywiście hehe

2
Szperaj, szukaj, baw się z nami.

Ale i tak będziemy namawiać na cierpliwość w poprawianiu tekstu i na wydawnictwo tradycyjne.

:wink:

5
Dzięki, że istnieje taka stronka...oczy otwarły mi się szeroko :) a jeszcze w poniedziałek myślałam, że złapałam Pana Boga za nogi, bo odezwał się do mnie redaktor z Novae Res hehe...Niby mam dobry warsztat, niby czyta się płynnie...Grupa docelowa super, książka ciekawa i wartościowa, tylko...Za 10 tyś. to mógł mnie bardziej pochwalić hehe

7
Augusta pisze:Witaj

Chętnie poczytam o Twoich zmaganiach - też mnie to interesuje.
Miło :) Tylko nie wiem czy będziesz miała co czytać :) Na razie sama śledzę co napisali inni i doszłam do jednego wniosku...Pisanie jest super dopóki autor nie postanowi upowszechnić swojego dzieła :)

[ Dodano: Czw 08 Maj, 2014 ]
Augusta pisze:O za dużą dyszkę to zdecydowanie bardziej :)
Napisz coś jeszcze - jak to się stało, że Cię znalazł?
Nie znalazł mnie...Wysyłam do nich książkę. Nie sprawdzałam jednak wydawnictw, pod kątem tego co dokładnie robią...Poszłam za ciosem i zrobiłam to jakby hurtowo...Trochę żałuję. Nie zabezpieczyłam manuskryptu tylko powysyłałam gdzie się dało.

8
Rosyjscy przestępcy uważają, że istnieją dwa rodzaje ludzi: frajer z przypadku i frajer z urodzenia. O ile tym pierwszym może w odpowiednich okolicznościach zostać każdy, o tyle ten drugi to jakość sama w sobie. Ktoś taki siada na przykład do gry z zawodowym szulerem w nadziei, że go ogra, usiłuje rozbić bank w kasynie, albo nie potwierdziwszy wcześniej jakości swojego pisania, ładuje grube pieniądze wydając na własny koszt tekst za który spodziewa się dostać literackiego Nobla :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

9
Navajero pisze:Rosyjscy przestępcy uważają, że istnieją dwa rodzaje ludzi: frajer z przypadku i frajer z urodzenia. O ile tym pierwszym może w odpowiednich okolicznościach zostać każdy, o tyle ten drugi to jakość sama w sobie. Ktoś taki siada na przykład do gry z zawodowym szulerem w nadziei, że go ogra, usiłuje rozbić bank w kasynie, albo nie potwierdziwszy wcześniej jakości swojego pisania, ładuje grube pieniądze wydając na własny koszt tekst za który spodziewa się dostać literackiego Nobla :P
Zrozumiałam aluzję :) Bardzo dziękuję za cenne pouczenie:) Nie zamierzam płacić za swoją książkę...Znam lepsze sposoby na połechtanie swojego ego kwotą 10 tyś :)

10
Hejhoł!
Witam (prawie) sąsiadkę :)
Wiesz, ja myślę, ze pisanie jest naprawdę super, gdy ty pokażesz kawałek, a ludzie cie proszę o więcej i tego ci życzę :)
Więcej wiary ;*

11
Cześć Sylwia,
to samo wydawnictwo przysłało mi mail zwrotny z podobną propozycją (tylko o koszta nie pytałam) i niemal takimi samymi pochwałami :).
No i zaraz potem zjawiłam się tu, na forum, żeby się podszkolić. Widzę, że mamy podobne drogi!
Witaj!

12
Witaj Asta :)

To co napisałeś dowodzi tylko jednego...Wydadzą każdego kto wyłoży kasę. Eh...

[ Dodano: Pią 09 Maj, 2014 ]
Oj skorki...miało być napisałaś :)

[ Dodano: Pią 09 Maj, 2014 ]
No i sorki zamiast skorki...Nawet tego nie komentuję :D

13
"skorki" jest nawet lepsze! :)
Baw się dobrze (ja tu ciągle siedzę i czytam, po czym wracam do swojego tekstu), a potem a potem walnij takie dzieło, że podobne wydawnictwa nawet w koszmarach się nie pojawią! Powodzenia!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”